Para Hiihto Cup käynnistyi Jyväskylässä Ensilumen hiihtojen yhteydessä

Para Hiihto Cupin 1. osakilpailun palkitut (kuva: Touho Häkkinen)

Tälle talvelle lanseerattu vammaismaastohiihdon uusi kansallinen kilpailusarja, Para Hiihto Cup starttasi lauantaina 8. joulukuuta Jyväskylässä, Ski Jyväskylän järjestämien Ensilumen hiihtojen yhteydessä. Para Hiihto Cupissa hiihdetään talven aikana neljä osakilpailua ja SM-mitalit jaetaan maaliskuussa Cupin päättävän Lahden osakilpailun päätteeksi.

Jyväskylän Laajavuoressa käydyssä Para Hiihto Cupin kisassa oli mukana 11 vammaishiihtäjää. Valtaosa kisaajista oli kehitysvammaisia hiihtäjiä, mutta mukana oli myös kaksi liikuntavammaista hiihtäjää, Erkki Ojala ja Kalervo Pieksämäki sekä nuori näkövammaisten hiihdon kansainvälisen tason huippunimi, Inkki Inola.

– On hyvä, että nyt päästään hiihtämään samoissa kisoissa vammattomien hiihtäjien kanssa. Toivottavasti jatkossa saataisiin enemmänkin tulijoita mukaan, Inola totesi.

Aikaisempina vuosina vammaishiihtäjien kilpailumahdollisuudet olivat jääneet kotimaassa vähiin ja SM-kilpailut järjestettiin erillisenä kilpailunaan. Para Hiihto Cupin ajatuksena on tuoda vammaishiihtäjät yleisten kansallisen tason kisojen yhteyteen ja tätä kautta saada heille enemmän näkyvyyttä ja ennen kaikkea kisastartteja.

Para Hiihto Cup jatkuu vielä tämän vuoden puolella, kun Imatralla kisataan 30.12. Imatran Urheilijoiden järjestämien uudenvuoden hiihtojen yhteydessä. Vuoden 2019 puolella Para Hiihto Cup jatkuu 9.2. Pihtiputaalla ja 16.3. Lahdessa. Kisoihin ilmoittaudutaan oman hiihtoseuran kautta.

Para Hiihto Cupin 1. osakilpailun tulokset TÄÄLTÄ.

Lisätiedot Para Hiihto Cupista TÄÄLTÄ.

Kuva: Touho Häkkinen