VAU:n joulukalenteri, luukku 12 – Jarno Saapunki

Jarno Saapunki (kuva: Kaisa Siren)

Olen Jarno Saapunki ja työskentelen VAU:ssa aluetoiminnan suunnittelijana. Työ on monipuolista sisältäen tapahtumien ja kilpailujen järjestämistä, tiedottamista, yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, kouluttamista ja myös itseni kehittämistä. Toimistoni sijaitsee Rovaniemellä.

Tällä hetkellä tärkeimmät liikuntaharrastukseni ovat keilailu ja maratonjuokseminen. Keilailussa kilpailen VAU:n kisoissa ja maratonissa haastan itseäni ja kannustan muitakin kokeilemaan. Monia lajeja olen kokeillut näiden lisäksi, mutta missään muussa lajissa kuin maratonilla en ole saanut itseäni niin väsyksiin ja silti maaliin pääsyn jälkeen viimeistään seuraavana päivänä on fiilis, että tämä vielä toistetaan!

Nuoruuden jääkiekkoharrastuksesta on tullut kiinnostus päästä kokeilemaan kanadalaisten suunnittelemaa versiota jääkiekosta meille näkövammaisille. Sen sijaan vähän kaukaisempi haave olisi kokeilla kuinka Formula 1 -auto kiihtyy, no kaksipaikkainen Sauber K. Räikkösen ohjaamana kuulostaisi myös huikealta kokemukselta. Vauhtia pitää olla, vaarallisia tilanteita ei välttämättä!

Talvisin pidän myös hiihtämisestä, nyt vaan on saanut odotella lumia täällä pohjoisessakin, toivottavasti joulun aikaan pääsee viimeistään ladulle. No juoksemaan ainakin pääsee, hyvä niin!

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä. Joulukalenterin aiemmat luukut löytyvät TÄÄLTÄ.