VAU:n joulukalenteri, luukku 18 – Henry Manni

Henry Manni (kuva: Eero Juuti)

Olen Henry Manni ja teen puolipäiväisenä lasten ja nuorten liikunnan suunnittelua VAU:ssa yhdessä Nina Peltosen kanssa. Paremmin minut tunnetaan ehkä kuitenkin pyörätuolikelaajana ja Rion paralympiamitalistina. Työssä parasta on se, kun pääsee innostamaan nuoria ja saa heidät uskomaan itseensä.

Erilaisissa tapahtumissa esillä olo on minulle myös luonnollista ja teen sitä mielelläni. Minulla on omasta lapsuudesta ja nuoruudesta hyviä kokemuksia ja mukavia muistoja silloisen SIU:n (Suomen Invalidien Urheiluliitto) toiminnasta ja toisaalta huippu-urheilijoiden tapaamisista. Mielestäni olen onnistunut, jos pystyn antamaan edes hieman takaisin siitä mitä olen itse saanut. Myös Valtti-ohjelman parissa työskentely on ollut todella antoisaa ja sen aikaansaama hyöty lämmittää sydäntä suuresti.

Urheilijana minulla on tavoitteet Tokion paralympialaisissa. Rion pronssin jälkeen tavoite voi olla vain kulta ja sen eteen tehdään kovasti töitä!

Kuva: Eero Juuti

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä. Joulukalenterin aiemmat luukut löytyvät TÄÄLTÄ.