VAU:n joulukalenteri, luukku 20 – Jarkko Pokkinen

Jarkko Pokkinen

Olen Jarkko Pokkinen ja toimin miesten maalipallomaajoukkueessa valmentajana. Mukana on loistava staff sekä luonnollisesti erinomaiset pelaajat. Jäljempänä kuvatun lisäksi pyrin vapaa-ajallani liikkumaan luonnossa eri tavoilla siihen mahdollisuuden avautuessa. Rentoudun usein myös lukemalla monipuolisesti kaikenlaista kirjallisuutta. Näiden lisäksi vielä kokkailu ja kokeilu kotikeittiössä kuuluu harrastuksiini.

Kaksi vuotta sitten koripallo vaihtui maalipalloon ja 31 koripallon parissa vietetyn vuoden jälkeen oli aika opetella uusi laji. Vaikka pelin yksityiskohtien opettelu on edelleen käynnissä, ei varsinainen valmentaminen ja pelaajien urheilullisuuden kehittäminen eroa lajien välillä juurikaan. Kaksi vuotta on vierähtänyt uskomattoman nopeasti ja paljon on uusia kokemuksia, paikkoja ja ihmisiä matkalle jo kertynyt.

Vaikka meillä ei kuluvana vuonna arvokisoja ollutkaan, oli vuosi vauhdikas ja tapahtumarikas. Vuoden aikana joukkue pyrki aktiivisesti kehittämään toimintaansa kaikilla osa-alueilla. Tästä tuloksena joukkue pääsikin nautiskelemaan ensimmäisestä turnausvoitosta kanssani Madridin turnauksessa.

Nyt on kuitenkin aika hengähtää ja kerätä voimia ensi vuodella odottavia haasteita varten. Heinäkuun vaihteessa meillä on vuoden 2020 Tokion paralympialaisten karsintaturnaus USA:n Indianassa ja lokakuussa EM-kisat Saksan Rostockissa. Molempiin lähdetään luottavaisina hyvin harjoitellun vuoden jälkeen. Riittävän nälän takaavat jaossa olevat paralympiapaikat sekä jääminen kuluvan vuoden MM-kisojen ulkopuolelle ensimmäisenä maana.

Ensi vuoden aikana etenee myös Paralympiakomitean ja VAU:n yhdistyminen, josta jo aiesopimus on allekirjoitettu. Tämä toivottvasti avaa meille entistä paremmat toimintaedellytykset ja tukitoimet. Ainakin meillä on mahdollisuus siihen kahden toimijan lyödessä samaan pakettiin kaiken sen tietotaidon ja kokemuksen, joka molemmilta löytyy.

Arki koittaa joulun jälkeen ja muistetaan silloin taas, että yhdessä voimme olla niin paljon enemmän.

Rauhallista ja lämmintä joulun aikaa itse kullekin!

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä. Joulukalenterin aiemmat luukut löytyvät TÄÄLTÄ.