Sisujengi virittäytyy Special Olympics -maailmankisojen tunnelmaan Pajulahden valmistautumisleirillä

Vuoden 2019 yksi suurimmista urheilutapahtumista maailmassa, kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisat keräävät yhteen yli 7000 urheilijaa ympäri maailmaa 14.–21. maaliskuuta Arabiemiraattien Abu Dhabiin.

Suomesta kisoihin lähtee 71 urheilijan joukkue, Sisujengi. Suomalaisurheilijoita on mukana 14 lajissa. Sisujengi kokoontuu viimeiselle valmistautumisleirilleen 2.–3. helmikuuta Lahden Liikuntakeskus Pajulahteen.

Presidentti John F. Kennedyn sisko Eunice Kennedy Shriver perusti Special Olympics -liikkeen 1960-luvulla Yhdysvalloissa. Liikkeen päätapahtuma, olympialaisten ja paralympialaisten välivuosina järjestettävät Special Olympics -maailmankisat on paisunut vuosien saatossa massiiviseksi tapahtumakokonaisuudeksi.

Nyt edessä on historian ensimmäiset Special Olympics -maailmankisat arabimaassa. Kansainvälisen Special Olympics -järjestön yhtenä kantavana toiminta-ajatuksena on urheilun avulla lisätä ihmisten tietoisuutta kehitysvammaisista henkilöistä ja kohentaa heidän asemaansa ympäröivässä yhteiskunnassa. Tämä mielessä Special Olympics -maailmankisat vietiin viime vuosikymmenellä muun muassa Kiinaan ja nyt Arabiemiraatteihin.

Suomessakin Special Olympics -joukkue pyrkii tuomaan omalta osaltaan esiin kehitysvammaisten henkilöiden elämään liittyviä kysymyksiä, ja oikeus harrastaa ja urheilla on luonnollisesti yksi niistä.

– He ovat urheilijoita, joilla on kehitysvamma, mutta vielä enemmän heitä yhdistää toisiinsa rakkaus siihen omaan lajiinsa ja intohimo urheiluun. Ja se on tekijä, joka yhdistää kaikki urheilun ystävät toisiinsa, tekee meistä samaa jengiä, toteaa Special Olympics Finlandin National Director Riikka Juntunen.

Suomalaisurheilijoita on Abu Dhabin kisoissa mukana seuraavissa lajeissa: yleisurheilu, uinti, golf, keilailu, triathlon, melonta, rytminen voimistelu, koripallo, beach volley, purjehdus, judo, tennis, ratsastus ja jalkapallo. Suomen joukkue lähtee Arabiemiraatteihin 8.3. ja saapuu takaisin Suomeen 23.3.

Suomen joukkue lajeittain ja kotipaikkakuntien kera löytyy TÄÄLTÄ.

Lisätiedot Special Olympics -toiminnastawww.specialolympics.fi