Jalkapallo vei Emilia Aherikon mennessään, aina Sisujengiin ja Abu Dhabiin saakka

Emilia Aherikko (vas.) kättelemässä Intian pelaajia tasoluokitteluottelun päätteeksi.

Vajaa neljä vuotta sitten, kun edellisen kerran käytiin kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoja, ylsi Suomen naisten jalkapallojoukkue voittoon omassa divisioonassaan ja pelaajat saivat Los Angelesin auringon alla kauloihinsa kultamitalit. Moni pelaaja tuosta joukkueesta on edelleen mukana, kun Special Olympics -kesämaailmankisat käydään tällä kertaa Arabiemiraattien Abu Dhabissa.

Helsinkiläinen Emilia Aherikko, 20, ei vielä Los Angelesissa pelannut, sillä hän vasta tuolloin aloitteli jalkapalloilijan uraansa. Kun keskiviikkona naisten jalkapallojoukkueen tasoluokittelupelit alkoivat Zayed Sports Cityn kentillä, oli kaikki siis uutta ja ihmeellistä FC Kontu Panttereita kotimaassa edustavalle pelaajalle.

– Tykkäsin katsoa, kun muut pelaavat jalkapalloa, joten ajattelin mennä itsekin kokeilemaan, Aherikko kertasi jalkapallouransa alkuaskelia.

Mieluiten keskikentällä tai hyökkäyksessä pelaava Aherikko harrasti aiemmin myös soul- ja nykytanssia, mutta keskittyy nyt vain jalkapalloiluun.

– Jalkapallo on antanut mulle uusia ystäviä. Mulla on tosi hyviä joukkuekavereita, kaikki tsemppaa toisiaan ja on ystävällisiä, eikä kukaan kiusaa, Aherikko sanoi.

– Todella kivaa on ollut. Jalkapallon lisäksi huvipuistokäynti oli kiva. Ja hotellissa on todella pehmeät sängyt ja hyvä ruoka, Aherikko summasi alkukisojen kohokohtia.

Torstaina 14.3. Abu Dhabissa on ohjelmassa Special Olympics -maailmankisojen avajaiset Zayed Sports City Stadiumilla. Kisoissa on mukana noin 7500 urheilijaa yli 190 maasta, joten väriä ja tunnelmaa torstai-illan avajaisissa varmasti riittää.

Varsinaiset kilpailut niin jalkapallon kuin useimpien muidenkin lajien osalta käynnistyvät perjantaina 15.3. Tasoluokittelupeleissä määriteltiin divisioonat, joissa on mukana keskenään mahdollisimman tasaväkisiä joukkueita. Näissä noin 3–5 joukkueen divisioonissa pelataan kussakin mitaleista.

Suomesta on kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoissa Abu Dhabissa ja Dubaissa 70 urheilijan joukkue, Sisujengi. Suomalaisurheilijoita urheilee 14 lajissa: purjehduksessa, melonnassa, beach volleyssa, koripallossa, judossa, rytmisessä voimistelussa, jalkapallossa, tenniksessä, keilailussa, ratsastuksessa, golfissa, triathlonissa, yleisurheilussa ja uinnissa.

Suomen joukkueen kokoonpano löytyy TÄÄLTÄ ja suomalaisten kisa-aikataulu TÄÄLTÄ.

Huom! Tasoluokittelujen tuloksia ei julkaista.