Junior Games -kevätkisat: Kaustislainen Anna Oino sai luokkatoverinsa kokeilemaan maalipalloa

Anna Oino heittää maalipalloa.

Anna Oino, 14, innostui muutama vuosi sitten maalipalloilusta näkövammaisten lasten Oo mun kaa! -leirillä, mutta kotipaikkakunnallaan, Keski-Pohjanmaalla sijaitsevalla Kaustisella lajia ei helposti pääse harrastamaan.

– Tosi harvoin pääsen pelaamaan. Tämä on ainoa mahdollisuus järkevän matkan päässä kotoa, Anna totesi viitaten Kuortaneen Urheiluopistolla käytäviin Junior Games -kevätkisoihin, jonka maalipalloturnaukseen hän osallistui Huhtis-joukkueen riveissä yhdessä Jaakko Tulisalon ja Sara Hellevuon kanssa.

Anna on ollut aktiivinen kotikonnuillaan ja päässyt sen ansiosta pelaamaan maalipalloa luokkakavereidensa kanssa.

– Kysyin kerran meidän liikunnanopettajalta, että voidaanko me pelata maalipalloa, ja sitten me pelattiinkin kerran seiskaluokalla, ja nyt uudestaan kasillakin, sanoo Anna, joka käy parhaillaan Kaustisen keskuskoulun kahdeksatta luokkaa.

– Kun maalipallo oli kasiluokalla liikuntalistalla, niin kaikki olivat, että mikä laji tämä on. Ja sitten, ai niin, tämä oli se, jossa ei näe mitään, Anna naurahtaa.

Ennen ensimmäistä kokeilukertaa Anna oli saanut maalipallon lainaan Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA:lta, mutta itse asiassa paljastuikin, että Kaustisen urheilutalolla oli yksi maalipallo omastakin takaa.

– En kyllä tiedä yhtään, mistä se oli sinne tullut, Anna toteaa.

– Meillä ei tietystikään ollut mitään maalipallon suojuksia eikä teippauksia kentässä, ja meitä oli ihan liikaa samaan aikaan kentällä, mutta muuten me yritimme pelata ihan oikeilla säännöillä, hän kertoo.

Sara Hellevuo (vas.) ja Anna Oino.

Anna Oino toivoisi voivansa pelata maalipalloa enemmänkin, mutta on hänellä toki muitakin hyviä harrastuksia. Reilun 4000 asukkaan Kaustinen on tunnettu Kansanmusiikkifestivaaleistaan ja ne ovat tulleet Annallekin hyvin tutuiksi.

– Harrastan kansantansseja ja kantelen soittoa. Olen ollut nelivuotiaasta asti kansantanssiryhmä Ottosissa, joten nyt on käynnissä jo kymmenes lukuvuosi. Tällä hetkellä ryhmäni on JunioriOttoset 1. Siitä asti kun aloitin, olen myös esiintynyt Kansanmusiikkifestivaaleilla, sanoo Anna, joka harkitsee menevänsä peruskoulun jälkeen Kaustisen musiikkilukioon.

Junior Games -kevätkisat käynnistyivät keskiviikkona ja jatkuvat vielä torstain Kuortaneen Urheiluopistolla. Kevätkisoissa lajeina ovat maalipallo, salibandy, boccia, puhallustikka, keilailu ja uinti. Lue lisää Junior Games -kevätkisoista TÄÄLTÄ.