Minna Leinonen valittiin Vuoden ampumaurheilijaksi

Minna Leinonen valittiin Suomen Ampumaurheiluliiton Vuoden ampumaurheilijaksi. Vuoden parhaat palkittiin Vantaalla lauantaina 30. marraskuuta 2013 pidetyn liittovaltuuston kokouksen yhteydessä.

Keski-Suomen Ampujia edustava Leinonen tähtäsi maailmanennätyksen, nappasi maailmancupin kakkossijan sekä EM-pronssin ja kaksi PM-kultaa. Leinonen ampui vammaisampumaurheilun maailmancupissa Turkin Antalyassa toukokuussa uuden maailmanennätyksen ilmakiväärin 60 ls kilpailussa luokassa SH2. Uusi ennätys kirjattiin Leinosen nimiin pistein 636,5.

Leinosen, 32, kauden kruunasi valinta Vuoden ampumaurheilijaksi. Hän on voittanut paralympialaisten kultamitalin Ateenassa 2004 ja EM-kultaa 2007, mutta häntä ei ole aiemmin valittu vuoden parhaaksi ampumaurheilijaksi. Siksi ensimmäinen kerta hämmensi hänet täysin.

– Mitä ihmettä, Leinonen huudahti, kun kuuli valinnastaan.

– Voi, kiitos! Huhhuh, tämä on aivan uskomatonta. Ihan tässä lämpö nousee niskaan ja kasvoihin, hän sai sanottua.

– Kiitän ja kumarran ja otan tittelin nöyränä vastaan. Enköhän minä pääse takaisin jaloilleni tai pyörilleni, hän nauroi ja sanoi, että valinta tuntuu hienolta.

Ensi vuoden tavoitteista tärkein on Saksan Suhlissa heinäkuussa järjestettävät MM-kisat. Entä mitä mieltä olet Rio de Janeiron paralympialaisista nyt, kun kausi on päättynyt ja kisoihin on aikaa vajaat kolme vuotta?

– Tämän kauden jälkeen olen entistäkin motivoituneempi. Jatkan Rioon tosi hyvällä mielellä ja hyvällä uskolla – eli voin yltää siellä mihin vain. Ensin tietysti pitää hankkia paikka kisoihin.

Lähde: Suomen Ampumaurheiluliitto