Taneli Tenhunen teki paluun pyörätuolitenniskilpailuihin

Pekingin paralympialaisissa Suomea edustanut pyörätuolitenniksen pelaaja Taneli Tenhunen oli pitkään sivussa kilpailuista vaikean sairauden vuoksi. Munuaisen vajaatoiminnan vuoksi dialyysihoitoon joutunut Tenhunen palasi kilpakentille pitkän tauon jälkeen Lohjan Kisakalliossa järjestetyissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, vaikkei enää sairautensa vuoksi pysty elämään täysipainoista urheilijan elämää.

Tenhunen taipui vasta PM-kilpailujen kaksinpelin välierässä, kun lopulta PM-kultaa voittanut Ruotsin Joakim Larsson oli parempi erin 6–0, 6–4. Nelinpelissä Tenhunen ja Antti Metso ylsivät finaaliin, mutta ruotsalaispari Niclas Rodhborn–Marcus Jonsson vei mestaruuden 6–4, 6–1.

Tenhusen kilpailukipinä ei ole nähtävästi kilpailutauon aikana hiipunut, sen verran kipakasti tulivat taisteluhuudot etenkin nelinpelin maagisessa välierävoitossa (2–6, 6–2, 15–13) Ruotsin Larssonia ja Christer Jahnssonia vastaan.

– Ei riittänyt taso tällä kertaa, dubbelin finaalissa takkiin! Kaikki mitä oli antaa jäi kentälle. Comebackin tuloksena PM-kisoista pronssi ja hopea! Joku voisi olla tyytyväinen, mutta itse en muista kuin voittajat, itselleen aina armoton Tenhunen totesi.

Lähde: Kisakallio Tennis