Catani-stipendi Päivi Helmiselle

Vammaisten laskijoiden hiihdonopettajakoulutukseen suunnattu Catani-stipendi jaettiin perjantaina 8. marraskuuta 2013 Liikuntamaa-messutapahtuman yhteydessä Tampereella. Stipendin sai raisiolainen Päivi Helminen, joka osallistuu Suomen Hiihdonopettajat ry:n (SHORY) järjestämälle hiihdonopettajakurssille kaudella 2013–2014.

Helminen on näkövammainen nainen, joka on tehnyt kovasti työtä sen eteen, että on itse päässyt näkökyvyn lähes täydellisen menettämisen jälkeen takaisin rinteeseen ja haluaa nyt jakaa laskemisen ilosanomaa myös muille samankaltaisessa tilanteessa oleville.

– En enää tänään kävelisi ja liikkuisi niin hyvin, jos en olisi halunnut ylös rinteisiin. Olen oman kuntoutumiseni edistyessä toiminut vertaisohjaajana näkövammaisten lasten leireillä ja liikkumistaidon kerhoissa. Laskettelunohjaajakoulutuksen antamia tietoja ja taitoja haluaisin hyödyntää vapaaehtoisena vertaisohjaajana erityisesti näkövammaisten lasten sekä heidän perheidensä parissa työskennellen, Helminen kirjoitti stipendihakemuksessaan.

Guy Catani, jonka mukaan Catani-stipendi on nimetty, on itse vuosien ajan tehnyt työtä vammaislaskettelun hyväksi ja hänen ansiostaan vammaislaskijoita koskevat asiat on tänä päivänä huomioitu useissa hiihtokeskuksissa ympäri Suomen.