Avoin Special Olympics -valmennusleiri lokakuussa Pajulahdessa

Speclal Olympics -valmennusleirien lajit

Kehitysvammaisten Special Olympics -toiminnassa järjestettään vuosittain kaikille kehitysvammaisille urheilijoille avoimia valmennusleirejä. Valmennusleireille voivat osallistua yhtä lailla niin kokeneet konkarit kuin vähemmän aikaa lajin parissa olleet harrastajatkin.

Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa järjestetään yhdeksän lajin avoin Special Olympics -valmennusleiri 4.–6. lokakuuta 2019. Lajeina leirillä ovat salibandy, tennis, uinti, ratsastus, triathlon, rytminen voimistelu, taitoluistelu, yleisurheilu ja Unified-jalkapallo. Lisätiedot ja hakulomake leirille löytyvät TÄÄLTÄ.

Oman lajin säännöllinen ja tavoitteellinen harjoittelu sekä aktiivinen osallistuminen lajin valmennusleireille ja kilpailuihin voivat avata tien kansainvälisiin Special Olympics -kilpailuihin. Lokakuun Pajulahden leiri on taitoluistelun ja salibandyn osalta jo osa vuoden 2021 Ruotsin Special Olympics -talvimaailmankisojen valintaprosessia. Tästä huolimatta myös taitoluistelun ja salibandyn leireille voivat osallistua sellaisetkin harrastajat, jotka eivät ainakaan vielä tähtää kansainvälisiin kilpailuihin.

Lisätiedot Special Olympics -toiminnasta Suomessa