VAU, Paralympiakomitea ja SoveLi yhdessä mukana Helsinki Pride -kulkueessa

 Pride-lippu VAU:n, Paralympiakomitean ja SoveLi:n logoilla.

Vammaisurheilu ja soveltava liikunta ovat näkyvästi mukana lauantaina 29.6. järjestettävässä Helsinki Pride -kulkueessa osana muuta urheiluyhteisöä. Kulkueessa ovat vahvasti edustettuna niin Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, Suomen Paralympiakomitea kuin Soveltava Liikunta SoveLi:kin.

VAU:n, Paralympiakomitean ja SoveLi:n arvomaailmaan liittyy perustavanlaatuisesti se, että liikunta ja urheilu kuuluvat meille kaikille ja meidän kaikkien tulee saada tuntea olomme turvalliseksi ja hyväksytyksi oman harrastuksensa parissa.

– Olimme mukana Pridessa viime vuonna ja saimme siitä vain myönteistä palautetta. Meidän on turha puhua yhdenvertaisuudesta ja kaikille avoimesta liikuntakulttuurista, jos emme ole valmiita ja halukkaita olemaan mukana muuttamassa yhteiskunnassamme olevia asenteita avoimemmiksi. Liikunnan ja urheilun yhteisö on iso ja se voi halutessaan toimia muutoksentekijänä koko yhteiskunnassamme. Tässä muutoksessa haluamme ehdottomasti olla mukana, sanoo VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen.

– Meille yhdenvertaisuus on erittäin tärkeä arvo, ja on ollut hieno huomata myös yhteistyökumppaneidemme olevan tältäkin osin osa paraperhettä. Paralympiakomitean pääyhteistyökumppaneista Finnair ja Borenius ovat mukana tukemassa Pridea, toteaa Suomen paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski.

– Toimintamme perusajatus on, että jokaisella on oikeus liikkua. On siis itsestään selvää, että olemme mukana Pridellä. Kaikilla on oikeus liikkua toimintakyvystä, sukupuoli-identiteetistä tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, sanoo SoveLi:n toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas.

Helsinki Pride -kulkue lähtee liikkeelle lauantaina 29.6. klo 12 Senaatintorilta ja suuntaa kohti Kaivopuistoa, jossa vietetään Puistojuhlaa klo 13–18. VAU, Paralympiakomitea ja SoveLi toivottavat kaikki halukkaat vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan parissa toimivat liittymään kanssamme kulkueeseen. Lisätietoja asiasta saa VAU:n koulutuskoordinaattori Piia Korvelta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätiedot Helsinki Pridestahttps://pride.fi/

Olympiakomitean uutinen urheiluyhteisön osallistumisesta Prideen