Matti Putila on uusi Special Olympics -perhekoordinaattori

Matti Putila aloittaa uutena Special Olympics -perhekoordinaattorina. Pitkään perhekoordinaattorin hommia hoitanut Kaija Taipale jää taustatukijaksi kangasalaiselle Putilalle.

– Kaija puhui alkuvuodesta Etelä-Korean Special Olympics Talvimaailmankisoissa, että on pikku hiljaa jäämässä sivuun ja kysyi jo silloin kiinnostustani ryhtyä hommaan. Kevään mittaan ajatus kypsyi, että miksipä ei, Putila kertoo.

Vapaaehtoispohjalta toimiva perhekoordinaattori vastaa isojen Special Olympics -kisojen perheohjelmasta, eli mahdollistaa suomalaisten Special Olympics -urheilijoiden perheenjäsenille tilaisuuden lähteä mukaan kisamatkoille.

Putilan kaksi poikaa, Ville-Matias ja Veli-Matti, ovat Special Olympics -urheilijoita. Maastohiihtäjä Veli-Matti ja taitoluistelija Ville-Matias olivat molemmat mukana Etelä-Korean Special Olympics Talvimaailmankisoissa.

Matti Putila on ollut kisareissuilla mukana paitsi Etelä-Koreassa myös Boisen Special Olympics Talvimaailmankisoissa 2009 sekä Pietarin Special Olympics -taitoluistelukisoissa ja Oslon Special Olympics -hiihtokisoissa. Perhekoordinaattorina hänen ensimmäiset isot kisansa ovat vuoden 2014 Special Olympics Euroopan kesäkisat Belgian Antwerpenissa ja vuoden 2015 Special Olympics Kesämaailmankisat Los Angelesissa.

– Kaija Taipale on etenkin alkuvaiheessa taustalla mukana, sillä tulen tarvitsemaan tukea. Olen aiemmin seurannut perhekoordinaattorin toimintaa vierestä, mutta en hoitanut sitä, Putila painottaa.