Soveltavan liikunnan oppiaineisto EIPET nyt saatavilla myös suomeksi

Liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaisten opetukseen soveltuva Soveltavan liikunnan opetus-/opiskeluaineisto EIPET löytyy nyt myös suomenkielellä Liikuntatieteellisen Seuran sivuilta. Aineisto perustuu eurooppalaiseen ja Euroopan Unionin tuella tehtyyn englanninkieliseen EIPET-opetusaineistoon (European Inclusive Physical Education Teaching).

Aineiston on alun perin kääntänyt FM Jenni Vuorela ja käännöksen jälkeen sitä on muokannut Suomen oloihin liikuntatieteiden kandidaatti Piia Pöyhönen. Muokkauksessa ovat asiantuntija-apua antaneet professori Pauli Rintala ja vanhempi lehtori Terhi Huovinen Jyväskylän Yliopistosta, tutkimuspäällikkö Aija Saari Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU ry:stä sekä vanhempi lehtori Jyrki Vilhu Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Aineisto on luonteeltaan avoin eli kuka tahansa voi ladata tiedostoja ja sen jälkeen muokata vapaasti omaan käyttöön. EIPET-logon suositellaan kuitenkin pysyvän mahdollisen muokkauksen jälkeenkin. Ei siis oppikirjamainen lähestymistapa, vaan avuksi opetus-/luentotilaisuuksiin tai mihin tahansa käyttöön, minkä näkee itselleen viisaaksi.

Suomenkielinen EIPET-aineisto

Alkuperäisen englanninkielisen aineiston saa halutessaan Jyrki Vilhulta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..