Camp Finland -pyörätuolikoripalloleiri oli menestys

Kansainvälinen Camp Finland -pyörätuolikoripalloleiri järjestettiin Lohjan Kisakalliolla 6.–9. kesäkuuta 2013. Leiri oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Leirivastaava Mina Mojtahedi lupaa, ettei leiri jää missään nimessä viimeiseksi.

– Leiri oli osallistujille mahtava kokemus. Leiriläiset ja valmentajat sanoivat leirin päätteeksi, että tulisivat ensi vuonna takaisin ja toisivat kaverinsa mukanaan, Mojtahedi hymyilee.

Leirille osallistui 24 pelaajaa ja 18 valmentajaa. Leirin päävalmentajana toimi lajin legenda, kanadalainen Michael Frogley, jonka meriittilistalta löytyy mm. kaksi Kanadan päävalmentajana saavutettua paralympiakultamitalia.

– Suomeen tarvitaan enemmän leirejä, jotta saadaan houkuteltua lisää uusia pelaajia lajin pariin. Leiri on tärkeä myös valmentajille, jotta maailmalla olevaa tietoa saadaan levitetyksi myös Suomeen. Tarkoituksena onkin, että leiristä tulee jokavuotinen tapahtuma, Mojtahedi jatkaa.

Leiri oli suunnattu aloittelijoille tai jonkin verran lajia harrastaneille, mutta myös kokeneet pelurit olivat tervetulleita. Suomen pyörätuolikoripallomaajoukkueesta tiensä leirille olivat löytäneet esimerkiksi Joni Laine ja Teemu Partanen.

– Mahtavaa saada Suomeen kansainvälistä meininkiä. Nämä ovat loistavia paikkoja kehittyä. Suomessa treenimahdollisuudet ovat ainakin vielä liian vähäiset, Laine kertoo.

– Lisäksi leirin päävalmentaja Frogley on maailman paras valmentaja. Hän osaa selittää opettamansa asiat asiantuntevasti ja selkeästi, Saksan Bundesliigassa pelaava Partanen toteaa.