Soveltavan alppihiihdon verkostokokouksessa pohdittiin tulevaisuutta

Soveltavan alppihiihdon verkostokokous järjestettiin 18. toukokuuta 2013 Tampereen Malike-keskuksessa. Kokous veti paikalle 20 asiasta kiinnostunutta.

Kokouksessa keskusteltiin monipuolisesti soveltavasta alppihiihdosta: sen tilasta, tulevaisuuden näkymistä ja kokemuksista.

– Vammautumisen jälkeen pääsin takaisin harrastamani lajin pariin, mutta tie oli aika kivinen. Kokeilumahdollisuuksia oli ja on edelleenkin liian vähän. Sisukkuudella pääsee kuitenkin pitkälle, ensi vuonna kaveriporukan kanssa Alpeille suuntaava Seppo Koivisto kertoo.

Turun seudulla toimiva Iloski eli soveltavasta alppihiihdosta kiinnostuneiden yhdistys on lisännyt vammaisten ihmisten mahdollisuuksia päästä rinteeseen. Iloski pyrkii tarjoamaan tasavertaisen mahdollisuuden alppihiihdon harjoitteluun aisti-, kehitys- ja liikuntavammaisille henkilöille.

– Aloitimme pienellä porukalla, mutta nyt homma on kasvanut kuin pullataikina. Talven aikana joka viikko järjestämissämme Iloski-treeneissä oli aina lukuisia iloisia kasvoja, kertoo Iloski-yhdistyksen perustajajäsen Larri Vermola.

Tulevaisuuden näkymistä esille nousivat etenkin ratalaskeminen sekä soveltavan alppihiihdon leirit. Kelkkalaskijoilla on intoa pujotteluratojen kokeilemiseen, mutta tällä hetkellä siihen ei ole vielä mahdollisuutta. Viikonlopun mittaisille soveltavan alppihiihdon leireille on myös kysyntää, joten työryhmä otti ideat jatkotyöstöä varten mietintämyssyyn.