Down-urheilija Samuel Jalo edusti Lauttakylän Lujaa Seuracupin finaalissa

Lauttakylän Lujan Seuracup-joukkue. Samuel Jalo kuvassa neljäs vasemmalta (kuva: Raisa Jalo)

Huittisissa rikottiin kehitysvammaisiin urheilijoihin kohdistuvia ennakkoluuloja, kun Lauttakylän Luja valitsi 31. elokuuta Imatralla pidettyyn yleisurheilun Seuracupin B-sarjan finaaliin lähteneeseen joukkueeseen down-urheilija Samuel Jalon.

Samuel osallistui M17-sarjan pituushyppyyn ja hänet valittiin myös juoksemaan 16x60m sukkulaviestin ensimmäinen M17-osuus. Samuel sai kerättyä lopulta seuralle kaksi pistettä pituushypyssä sekä juoksi hienosti oman osuutensa sukkulaviestissä, jossa Lauttakylän Luja tuli oman eränsä toiseksi. Samuel sai kisojen päätteeksi myös Lauttakylän Lujan tsempparipalkinnon.

– Kehitysvammaisen urheilijan valitseminen seuran yhteen kauden tärkeimmistä koitoksista oli mielestämme iso askel. Tietääksemme Seuracupin finaalissa ei ole nähty aiemmin kehitysvammaista osallistujaa, toteaa Samuelin isä Jani Jalo.

Tänä vuonna 16 vuotta täyttävä Samuel otettiin viime vuoden kesäkuussa avoimin mielin seurassa vastaan. Ensimmäisen kesän ajan hän oli pienten ryhmässä, jonka jälkeen hän siirtyi 11–13-vuotiaiden ryhmään. Tänä kesänä Samuel aloitti Jyrki Välkkysen valmentamassa yli 14-vuotiaiden valmennusryhmässä, jossa useammalla urheilijalla on jo SM-kilpailukokemustakin.

Teksti: Jani Jalo

Kuva: Raisa Jalo