Challenged Athletes Foundationin apurahaa haettavissa 1.11. saakka

Kuva: Challenged Athletes Foundation

Amerikkalainen Challenged Athletes Foundation (CAF) jakaa apurahoja vammaisurheilijoille apuvälineisiin (myös urheiluproteeseihin) sekä kilpailu-, valmennus- ja harjoituskuluihin. Apurahat voivat parhaimmillaan olla useamman tuhannen euron suuruisia. Apurahaa voi hakea myös Suomesta käsin. Vuoden 2020 apurahat ovat haettavissa 1.11.2019 mennessä. Apurahahakuun pääsee TÄÄLTÄ.

Apurahaa voivat hakea urheilijat tai aktiivisesti liikuntaa harrastavat henkilöt, joilla on liikunta- tai näkövamma. CAF käyttää apurahan myöntämisen ohjenuoranaan Kansainvälisen Paralympiakomitean kelpoisuuskriteeristöä (eligibility criteria), eli jos vamma on sellainen, että se oikeuttaisi luokitukseen jossain paralympialajissa, voi saada myös CAF-apurahaa.

Vuodelle 2019 CAF-apurahaa jaettiin 4,8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria kaikkiaan 103 eri lajiin ja 42 maahan. Apurahan saajien ikähaitari oli 4–77 vuotta. Ylivoimaisesti eniten apurahoja jaettiin pyörätuolikoripalloilijoille (343). Runsaasti apurahoja saivat myös mm. kelkkajääkiekkoilijat, yleisurheilijat, sähköpyörätuolijalkapalloilijat, maalipalloilijat ja ratsastajat. Tarkemmat tiedot vuoden 2019 apurahoista TÄÄLTÄ.

Huom! Muistattehan, että pienempiä rahasummia – ja ilman englanninkielen taitoa – voi hakea harrastuksen alkuvaiheen kustannuksiin VAU:n ja Tukilinja-säätiön Startti-stipendin muodossa lokakuun loppuun mennessä TÄÄLTÄ. Startti-stipendiä voivat hakea ketkä vain vammaiset ja tukea tarvitsevat urheilijat tai liikunnan harrastajat sekä vammaisurheilu- tai soveltavan liikunnan toimintaa järjestävät seurat ja yhdistykset.