Kehitysvammaisten Unified-koripallon nuorisoprojekti pyörähti käyntiin

Special Olympics Finland osallistuu Euroopan Komission tukemaan Unified-koripallon nuorisoprojektiin, jonka tarkoituksena on aloittaa koripallotoiminta kehitysvammaisista ja vammattomista nuorista koostuvissa koripallojoukkueissa. Unified-urheilussa kehitysvammaiset ja vammattomat partnerit muodostavat yhdessä joukkueen tai kilpailuparin.

Unified-koripallon nuorisoprojekti on alkanut vuonna 2010 ja alkuvuodesta projektille palkattiin oma projektikoordinaattori. Kevään aikana etsitään Unified-koripallotoiminnasta kiinnostuneita urheiluseuroja, kouluja ja valmentajia kokoamaan joukkueita. Tavoitteena on löytää Suomesta 150 nuorta pelaajaa joukkueisiin, joille järjestetään paikallisia ja kansallisia kilpailuja. Projekti huipentuu kesän 2011 Ateenan Special Olympics Kesämaailmankisoihin, joihin on tarkoitus lähettää Suomesta edustusjoukkue.
Projektin avulla nuoret pääsevät kehittämään joukkueessa pelillisiä ja sosiaalisia taitoja sekä vaikuttavat samalla yhteisöönsä urheilun avulla. Samalla nuoret oppivat reilusta pelistä, tiimityöstä ja tasa-arvoisesta kohtelusta.

Unified-koripallon nuorisoprojektin esittelyseminaari järjestetään 3. huhtikuuta 2010 Lahdessa (Urheilukeskus, Salpausselänkatu 8, rappu 2, kokoustilat 2-3) koripallon Eastern Tournamentin yhteydessä. Seminaarin jälkeen on mahdollisuus seurata Suomen ensimmäisen kehitysvammaisista ja vammattomista pelaajista koostuvan Puhu Sisu Unified-koripallojoukkueen näytösottelua Lahden urheilutalolla (Jalkarannantie 10).

Seminaariohjelma
klo 14.00 Tervetuloa
klo 14.15 Mikä on Unified –koripallon nuorisoprojekti?
Sari Mantila, projektikoordinaattori
klo 14.30 Suomen ensimmäisen Unified-koripallojoukkueen esittely
Puhu Sisu – Kimmo Järvikangas, Harri Ruoslahti
klo 14.45 Kokemuksia – pelaajan, partnerin ja valmentajan haastattelu
Riku Virtanen, Aino Virtanen, Pirjo Pellikka
klo 15. 00 Keskustelua
klo 15.30 Siirtyminen näytösotteluun
klo 16.00 Unified-koripallon näytösottelu (Lahden urheilutalo, B-halli)

Lisätiedot projektista ja ilmoittautumiset seminaariin 1.4. mennessä: Unified-koripallon nuorisoprojektikoordinaattori Sari Mantila, puh. 040 814 3393, sari.mantila(at)phnet.fi, www.specialolympics.fi.