Vammaisurheilu & -liikunta -lehden taival päättyy – Maksuton Special Olympics -lehti aloittaa 2020

Vammaisurheilu & -liikunta -lehden kansia 10 vuoden ajalta

Vuodesta 2010 alkaen ilmestyneen Vammaisurheilu & -liikunta -lehden julkaisu päättyy vuoteen 2019. Joulukuussa ilmestyvä lehti teemalla Vammaisurheilu 2020-luvulla tulee olemaan lehden kymmenvuotisen historian viimeinen numero. Kesken vuoden 2019 painetun Vammaisurheilu & -liikunta -lehden tilanneet eivät joudu maksamaan lehdestä.

– Lehti on ollut omassa kategoriassaan ainoa laatuaan Suomessa ja sikäli tärkeä sanansaattaja suomalaisessa vammaisurheilussa ja -liikunnassa. Taloudellisesti se on kuitenkin ollut tappiollinen ja sitä on tehty hyvin rajallisin henkilöresurssein. Vuoden 2020 alusta käynnistyvässä uudessa Paralympiakomiteassa viestintää tullaan kohdentamaan entistä järjestelmällisemmin kohderyhmittäin, sanoo Vammaisurheilu & -liikunta -lehden päätoimittajana vuoden 2014 alusta toiminut Lauri Jaakkola.

Yksi kohdentamisen muodoista on kahdesti vuodessa ilmestyvä maksuton ja selkokielinen Special Olympics -lehti, joka on suunnattu kehitysvammaisille henkilöille, heidän läheisilleen ja heidän kanssaan työskenteleville. Special Olympics -lehden voi tilata sähköisellä lomakkeella TÄÄLTÄ.