VAU ja Ammattiopisto Luovi: Yhteistyöllä tukea nuorten liikunnan harrastamiseen

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry sekä Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos Ammattiopisto Luovi ovat sopineet monivuotisesta yhteistyöstä. Tavoitteena on viedä monipuolista ja laaja-alaista vammaisurheilua eteenpäin yhteisvoimin ja yhteisin ajatuksin.

Yhteistyö näkyy jo tämän vuoden aikana monilla eri osa-alueilla. Ammattiopisto Luovi on mukana VAU:n tapahtumissa sekä luovuttaa vuosittain viisi Luovi-stipendiä innostuneille nuorille urheilijoille.
- Luovin missioon kuuluu ajatus yksilöllisten reittien tarjoamisesta työelämään ja hyvään elämisen laatuun. Hyvän elämisen laadun ajatusta tukee myös VAU:n toiminta - voimme yhdessä pyrkiä tukemaan erityistä tukea tarvitsevien mielekästä vapaa-ajanviettoa ja sitä kautta myös terveyttä. Kumpikin valtakunnallisena toimijana löydämme varmasti monenlaisia yhteistyön muotoja, arvioi Ammattiopisto Luovin johtaja Tarja Mänty.

Myös VAU:n puolella ollaan tyytyväisiä yhteistyösopimukseen.
- Yhteistyösopimus takaa Luovi-stipendien myötä yhä useammalle VAU:n lahjakkaalle ja päämäärätietoiselle nuorelle lisää tukea oman urheilu-uran rakentamiseen. Luovin laaja oppilaitosverkosto sekä VAU:n omat monipuoliset verkostot takaavat myös molemminpuolisen synergiaedun: tahtotilana on saada nuoret liikkumaan ja liikunnallisten harrastusten pariin, kertoo VAU:n toiminnanjohtaja Pertti Pousi.

www.luovi.fi