Tissari räväytti viimeisellään kauden parhaansa – pronssia kehitysvammaisten maailmankisojen keihäänheitosta

Jani Tissari

Hankasalmelainen Jani Tissari ylsi pronssille kehitysvammaisten INAS Global Games -maailmankisojen keihäänheitossa Australian Brisbanessa. Tissari, 38, oli kesän kilpailuissa jäänyt heitoissaan alle 40 metrin, mutta huippuvire oli viritetty onnistuneesti syksylle. Kauden paras tulos 44,29 syntyi viimeisellä heitolla ja riitti nostamaan Hankasalmen Hangan heittäjän kolmanneksi ohi Ranskan Thierry Washetinen.

– Selkeästi kauden paras tulos ja viimeisellä heitolla vielä! Tällä kertaa Ranskan poika jäi taakse. Kiitokset kaikille valmennukseen ja tukemiseen osallistuneille ja Hankasalmen kunnalle, Tissari hehkutti.

Viime vuoden EM-kilpailuissa Pariisissa Tissari jäi neljänneksi puolisen metriä Washetinelle hävinneenä, joten nyt pronssi maistui erityisen makealta. Kaikkiaan Tissarilla on nyt 2010-luvun arvokilpailuista kuusi mitalia (kolme hopeaa, kolme pronssia).

Kirkkaimmille mitaleille pääsystä ei Tissarilla jäänyt jossiteltavaa. Mestaruuden vei Japanin Taichi Saito, joka heitti 55,71 ja jäi vain metrin luokan maailmanennätyksestä. Puolan Piotr Rydzkowski oli yhtä selkeä kakkonen tuloksella 49,23.

– Oikein hyvää venymistä Jani osoitti. Kisan ajaksi oli etukäteen luvattu kaatosadetta, mutta se tulikin jo pari tuntia ennen kisaa, ja herrat pääsivät heittämään hyvissä olosuhteissa, totesi valmentaja Jukka Lahti.

Kehitysvammaisten urheilun INAS-järjestön Global Games -kisoissa kilpaillaan kymmenessä lajissa: yleisurheilussa, kriketissä, pyöräilyssä, futsalissa, soudussa, uinnissa, pöytätenniksessä, taekwondossa ja tenniksessä. Tissari oli kisojen ainoa suomalaisurheilija.

Kehitysvammaisten INAS Global Games, Brisbane, Australia, 9.–20.10.2019

Yleisurheilu

Miehet

  • Keihäs, F20-luokka: 1) Taichi Saito Japani 55,71, 2) Piotr Rydzkowski Puola 49,23, 3) Jani Tissari Suomi 44,29, 4) Thierry Washetine Ranska 41,69, 5) Jose Antonio Esposito Pinero Espanja 34,13, 6) Daniel Royer Ranska 33,08, 7) Qizheng Li Kiina 32,04, 8) Domingos Magalhaes Portugali 22,15.

Kisasivuthttps://gg2019.org/