Jokiselle ja Laasoselle Pro Urheilu -tunnustus

Pöytätenniksen moninkertainen paralympiamitalisti Kimmo Jokinen on yksi viidestä vuoden 2011 Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saajasta. Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa, ja se myönnetään tunnustuksena merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta.

– Tämä on hieno tunnustus omasta urasta. Jotain on tullut tehtyä silloin oikein, Jokinen sanoi.

Myös jousiammunnan MM-kultamitalisti, nykyään vammaisjousiammunnan päävalmentajana toimiva Kyösti Laasonen sai Pro Urheilu -tunnustuksen. Muut tunnustuspalkinnon saajat ovat keihäänheiton MM-kultamitalisti Tiina Lillak, hiihdon olympiamitalisti Toini Pöysti ja ampumahiihdon olympiamitalisti Esko Saira.

– Te olette olleet lajeissanne tienraivaajia, ensimmäisiä arvokisamenestyjiä sekä lajinne airuita. Teidän urheilu-uranne ajoittui valtaosin aikaan, jolloin urheilu ei vielä ollut ammatti. Teidän ansiostanne me suomalaiset olemme saaneet nauttia niistä elämyksistä, jotka ovat säilyneet muistoissamme, sanoi tunnustukset jakanut kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa jaettiin myös Pro Urheilu -mitalit seitsemälle suomalaiselle urheilijalle tai urheilussa muuten keskeisesti vaikuttaneelle henkilölle. Mitalin saivat ralliautoilija Markku Alén, urheiluvaikuttaja Nisse Hagman, jääkiekkoilija Jari Kurri, jalkapalloilija ja jalkapallovalmentaja Tommy Lindholm, voimisteluvaikuttaja, koreografi Tuula Luhtanen, jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Kalevi Numminen sekä urheilutoimittaja Esa Sulkava.