Ahos-apuraha vei Pauli Sievisen kansainväliselle tuomariuralle

Ahos-ideat jakoon -tilaisuus kokosi tiistai-iltapäivänä pienen, mutta idearikkaan joukon SLU-talolle. Ahos-apurahan turvin maailmalle ja kansainvälisille pelikentille on matkannut myös istumalentopallotuomari Pauli Sievinen.

- Olen ollut lentopallon parissa 8-vuotiaasta lähtien ja tuomariuralla pian 16 vuotta, joten ainakin minulle oli luonnollista ja mielenkiintoista päästä mukaan myös kansainväliseen tuomaritoimintaan, kertoi Sievinen.

Sievinen haki Ahos-apurahaa kansainväliseen tuomarikoulutukseen Sarajevossa ja 20 %:n omavastuun turvin pääsi myös matkaan.
- Ei sinne enää mennä sääntöjä opettelemaan, vaan näyttämään omaa osaamistaan. Minulle istumalentopallo on tuonut mahdollisuuden kansainväliseen tuomariuraan, jota vammattomien pystylentopallossa on erittäin haasteellista tai lähes jopa mahdotonta saavuttaa.

Tuomarikoulutuksen oli ohjelmassa lajin sääntöjä, käytännön harjoittelua sekä erilaiset loppukokeet.
- Sain reissusta kansainvälisen erotuomarikandidaatin statuksen sekä roppakaupalla itseluottamusta. Nyt aion viheltää Suomessa niin paljon istumalentopallo-otteluita kuin mahdollista ja osallistua seuraavaan kansainväliseen turnaukseen, kun kutsu tulee. Totta kai pitkän tähtäimen tavoitteena on joskus tuomaroida myös paralympialaisissa, hehkutti Pauli Sievinen.

Ahos-apurahan turvin vuonna 2011 toteutui myös monia muita koulutus-, seminaari- ym. matkoja. Ahos-apurahojen haku on parhaillaan käynnissä ja hakuaika päättyy helmikuun loppuun mennessä.