Viikko 46: Vammaisurheilun ja -liikunnan tapahtumia

Ella Willgrén

Viikolla 46 (11.–17.11.) suomalaisittain menestyksekkäät parayleisurheilun MM-kilpailut jatkuvat Dubaissa ja näkövammaisten maalipallon kansalliset sarjat käynnistyvät Espoossa. Special Olympics -urheilijoita liikkuu runsain mitoin niin Unified-koripallopeleissä Vantaalla ja Kotkassa kuin rytmisen voimistelun kisoissa Seinäjoellakin.

11.–15.11. Dubai, Arabiemiraatit: Parayleisurheilun MM-kilpailut

 • Suomella on ensimmäiseltä neljältä kisapäivältä kasassa jo kolme kultaa (Toni Piispanen, Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja) ja yksi hopea (Marjaana Heikkinen) ja sitä myöten myös neljä maapaikkaa vuoden 2020 Tokion paralympialaisiin. Parayleisurheilun MM-kilpailut jatkuvat perjantaihin asti ja mitaliodotuksia on erityisesti keskiviikkoisessa Piispasen 200 metrin kelauksessa.
 • Yhteyshenkilö: parayleisurheilun päävalmentaja Mikko Peltonen, puh. 0400 635 315, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

16.11. Aittakorven koulu, Kotka klo 10.00–16.00: Unified-koripallon II divisioonan turnaus

 • Kotkassa pelataan lauantaina Unified-koripallon II divisioonan turnaus, jossa on mukana isäntäjoukkue KTP Unifiedin lisäksi PuHu Äijät Vantaalta, Honka Green Espoosta, Tampereen Pyrintö ja BC Nokia Heat. Unified-koripallossa kehitysvammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat urheilijat pelaavat samoissa joukkueissa vammattomien Unified-partnereiden kanssa.
 • Yhteyshenkilö: Koripalloliiton kilpailupäällikkö Ulla Karlsson, puh. 044 556 7776, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

17.11. Pähkinärinteen koulu, Vantaa klo 11.15–17.00: Unified-koripallon IV divisioonan turnaus

 • Vantaan Pähkinärinteessä pelataan lauantaina Unified-koripallon IV divisioonan turnaus, jossa on mukana isäntäjoukkue PuHu Sisu Junnujen lisäksi HNMKY Red Helsingistä, BC Nokia Lakers ja BC Nokia Bulls. Unified-koripallossa kehitysvammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat urheilijat pelaavat samoissa joukkueissa vammattomien Unified-partnereiden kanssa.
 • Yhteyshenkilö: Koripalloliiton kilpailupäällikkö Ulla Karlsson, puh. 044 556 7776, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

16.–17.11. Kauklahden koulu, Espoo: Maalipallon SM-sarjan ja 1-divisioonan 1. osaturnaus

 • Näkövammaisten maalipallon kansalliset sarjat käynnistyvät viikonloppuna Espoossa. Espoolainen Old Power puolustaa Suomen mestaruutta ja on maajoukkuepelaaja Erkki Miinalan johdolla taas yksi ennakkosuosikeista. Ykkösdivisioonan O.P. Flying Ducksissa pelaa tällä kaudella kaksi Hollannin naisten maajoukkuepelaajaa Stephanie Boenink ja Celeste Troost.
 • Yhteyshenkilö: Old Power, Erkki Miinala, puh. 044 2912 126, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

17.11. Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalo klo 12.00: Rytmisen voimistelun Special Olympics -kilpailut

 • Seinäjoen Voimistelijat järjestää kehitysvammaisille urheilijoille suunnatun rytmisen voimistelun Special Olympics -kilpailun osana seuran ja Suomen Voimisteluliiton STARA-aluetapahtumaa. Kisoihin osallistuu 32 Special Olympics -urheilijaa.
 • Yhteyshenkilö: Johanna Lahdesmäki, puh. 040 8214 071, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

17.11. Pähkinärinteen koulu, Vantaa klo 12.00–18.00: Unified-koripallon V divisioonan turnaus

 • Vantaan Pähkinärinteessä pelataan sunnuntaina Unified-koripallon V divisioonan turnaus, jossa on mukana isäntäjoukkue PuHu Mustan lisäksi Honka WG Espoosta, Sykki Helsingistä ja Pyrintö Red Tampereelta. Unified-koripallossa kehitysvammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat urheilijat pelaavat samoissa joukkueissa vammattomien Unified-partnereiden kanssa.
 • Yhteyshenkilö: Koripalloliiton kilpailupäällikkö Ulla Karlsson, puh. 044 556 7776, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.