Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppani JYSK korvaa parayleisurheilijoiden omavastuuosuudet

Kuvassa: Ronja Oja, kuvaaja: Riku Valleala/KIHU

Suomen Paralympiakomitean pitkäaikainen yhteistyökumppani JYSK Suomi korvaa mitaleiden ulkopuolelle jääneiden parayleisurheilijoiden omavastuuosuudet.

Parayleisurheilun EM-kisoihin osallistuvien urheilijoiden omavastuuosuus on puhuttanut mediassa, kun parayleisurheilija Ronja Oja nosti asian esiin Twitter-tilillään keskiviikkoiltana.

EM-kisoihin osallistuvat paraurheilijat joutuvat maksamaan kisamatkasta 900 euron omavastuumaksun, jos he jäävät ilman mitalia. Tämä selviää Suomen Urheiluliiton virallisista valintaperusteista ja sitä on perusteltu kisojen korkeammilla kustannuksilla.

– Vammaisyleisurheilu on kalliimpaa kuin vammattomien yleisurheilu johtuen niin tarvittavista avustajista kuin Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) keräämistä tuntuvista osallistumismaksuista. Silti tavoitteena jatkoa varten tulee olla se, että tällaisia urheilijakohtaisia omavastuuosuuksia ei vammaisurheilun arvokisoissa tarvita. Tämä taas liittyy siihen, millaiset taloudelliset edellytykset vammaisurheilun hoitaakseen ottaneilla integraatiolajiliitoilla on vammaishuippu-urheilun hoitamiseen, kommentoi Tero Kuorikoski, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri.

Suomen Paralympiakomitean pitkäaikainen yhteistyökumppani JYSK Suomi korvaa mitaleiden ulkopuolelle jääneiden parayleisurheilijoiden omavastuuosuudet.

– JYSK:lle paraurheilun tukeminen on jo vuosia ollut merkityksellinen strateginen valinta. Seurattuamme julkisuudessa käytyä keskustelua halusimme kantaa kortemme kekoon. Mielestämme Suomen edustaminen arvokisoissa on kunnia-asia, josta ei urheilijalle pitäisi koitua kustannuksia, riippumatta siitä menestyykö urheilija vai ei. Olemme iloisia voidessamme olla tukemassa näitä huippu-urheilijoita, kertoo Ville Velin, JYSK Suomi Country Manager.

Suomen Paralympiakomitea haluaa lämpimästi kiittää yhteistyökumppaniaan JYSK Suomea urheilijalähtöisestä ja yhdenvertaisuutta edistävästä toiminnastaan.

Lisätiedot:
Tero Kuorikoski, pääsihteeri, Suomen Paralympiakomitea, puh. 0400 242 009, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ville Velin, Country Manager, JYSK Suomi, puh. 0400 579 587, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.