Uudistunut Suomen Paralympiakomitea kattaa valtaosan vammaisurheilun kirjosta

Erkki Miinala, Veera Priha, Saga Hänninen, Mohamed Hussein, Paavo Koskenkorva

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ja Suomen Paralympiakomitea ovat yhdistyneet 1.1.2020 alkaen ja uuden urheilun kattojärjestön nimi on Suomen Paralympiakomitea.

Paralympiakomitean päätehtävänä on tarjota vammaisille henkilöille sujuva polku harrastamisen ja urheilun pariin, yltäen lajinvalintavaiheeseen ja aina kansainväliselle huipulle. Järjestö jatkaa kymmenen lajin, kuten maalipallon ja pyörätuolirugbyn, lajiliittona. Paralympiakomitea tekee tiivistä yhteistyötä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa.

Paralympiakomitea vastaa liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten sekä elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien henkilöiden urheilu- ja liikuntatoiminnasta. Kuurojen ja kuulovammaisten henkilöiden urheilusta ja liikunnasta vastaa 100-vuotias Suomen Kuurojen Urheiluliitto.

Suomen Paralympiakomitealla on kahden eri tason jäseniä, paikallisia yhdistyksiä ja seuroja sekä valtakunnallisia lajiliittoja. Nyt myös muiden kuin paralympialajien lajiliitot voivat liittyä Suomen Paralympiakomitean jäseniksi.

Hallitukset yhdistyvät, Mustonen ja Vakkuri siirtyvät HUY:n työntekijöiksi

Paralympiakomitean pääsihteerinä on VAU:n toiminnanjohtajana toiminut Riikka Juntunen. Henkilöstön muodostavat VAU:n ja Paralympiakomitean työntekijät sillä muutoksella, että Paralympiakomitean lajiryhmävastaavat Kimmo Mustonen ja Mika Vakkuri siirtyvät Olympiakomitean alaisen Huippu-urheiluyksikön työntekijöiksi ja jatkavat vammaishuippu-urheilun kehittämistä siellä. Lisäksi Paralympiakomitean pääsihteerinä työskennellyt Tero Kuorikoski siirtyy Pajulahden valmennuskeskuksen johtajaksi. Paralympiakomitean henkilöstön tarkemmat työnkuvat ja organisaatio selviävät tammikuun aikana.

Paralympiakomitean ja VAU:n hallitukset toimivat yhdistelmähallituksena vuoden 2020 syyskokoukseen asti. Uuden Paralympiakomitean hallituksen puheenjohtajana toimii aiemmin VAU:n hallitusta luotsannut Erkki Lönnrot.

VAU:n työntekijöiden sähköpostit muuttuvat

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja nettisivut löytyvät osoitteesta www.paralympia.fi. Kimmo Mustosen ja Mika Vakkurin sähköpostiosoitteet ovat @olympiakomitea -loppuiset.          

Sosiaalisesta mediasta uusi Paralympiakomitea löytyy seuraavasti:

Special Olympics Finlandin some-tilit säilyvät ennallaan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.