VAU:n verkkosivut uudistuivat – selkeyttä ja näyttävyyttä samassa paketissa

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n viisivuotisen taipaleen kunniaksi VAU:n verkkosivut uudistettiin vastaamaan ihmisten 2010-luvun verkonkäytön tarpeita. Uudistettu verkkopalvelu on yhteensopiva mobiililaitteiden kanssa. Uudistustyön aikana sivuston esteettömyydestä ja saavutettavuudesta ei ole tingitty pätkääkään. Päinvastoin.

VAU:n uusi verkkopalvelu¨

VAU:n uuden sivuston suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Oy Site Logic Ab, jolla oli asiantuntemusta ja kokemusta saavutettavien ja selkeiden verkkosivustojen tekemisestä.

– Esteettömyys on tärkeä asia VAU:lle ja se on otettu sisällöllisessä ja visuaalisessa suunnittelussa tarkasti huomioon. Osaaminen esteettömyysasioissa oli yksi tärkeä syy meidän ja VAU:n yhteistyön alkamiselle, sanoo internetmarkkinoinnin asiantuntija Jukka Nyyssölä Site Logicista.

Uusi sivusto tarjoaa ennen kaikkea selkeyttä ja helpompaa navigointia VAU:n sivuston laajan tietomäärän keskellä. Sivuston rakenne säilyy selkeänä selailee sivustoa sitten kotikoneella tai matkapuhelimella.

Rakenteen kaksi pääelementtiä ovat yläpalkin Liikunta ja urheilu sekä Palvelut-osiot. Liikunnan ja urheilun alta löytyvät lajit, harrasteliikunta sekä lasten ja nuorten toiminta. Palvelut-osiosta löytyy mm. Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA, VAU:n laaja koulutustarjonta sekä tietoa liikunnan esteettömyydestä.

Sivuston sisällä olevat asiakokonaisuudet muodostavat ikään kuin omia pieniä sivustojaan. Esimerkiksi Special Olympics -sivut – jonne nyt pääsee helposti etusivun kautta – pitävät sisällään perustietopaketin lisäksi omat uutis- ja tapahtumaosionsa.

Visuaalista ilmettä sivustoon tulee aiempaa enemmän hienojen vammaisurheilukuvien kautta. VAU:n uusi verkkopalvelu onkin paitsi Suomen kattavin vammaisurheilun ja -liikunnan tietopankki myös Suomen kattavin vammaisurheilun ja -liikunnan kuvanäyttely. Jatkossa VAU:n sivuilla tullaan näkemään myös enemmän videosisältöä.

www.vammaisurheilu.fi

Site Logicin kotisivut