VAU vastaa vuoden 2015 Liiku terveemmäksi -toiminnasta

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry saa vastuulleen kansallisen Liiku terveemmäksi -toiminnan vuoden 2015 ajaksi. Vuodenvaihteessa vaihtuu myös Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan puheenjohtaja. Kansanedustaja Tuija Brax seuraa tehtävässä Pekka Puskaa, joka on johtanut neuvottelukuntaa sen perustamisvuodesta 2004 saakka.

Liiku terveemmäksi -neuvottelukunta on laaja-alainen ja avoin verkosto, joka koordinoi Suomessa maailman terveysjärjestö WHO:n alulle laittamaa Move for Health -toimintaa. Alun perin toiminta keskittyi Liiku terveemmäksi -päivän (10.5.) ympärille, mutta on siitä vuosien saatossa levinnyt yleisemmäksi terveyttä edistävän liikunnan ajankohtaisten kysymysten ja asioiden foorumiksi.

Liiku terveemmäksi -toiminnan valmistelusta vastaa kunakin vuonna eri toimijataho. Vuonna 2014 vetovastuussa on Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry, jonka toiminnan painopisteenä on ollut erityisesti päivittäiseen istumiseen ja sen vähentämiseen liittyvät toimenpiteet. Vuonna 2015 toimintaa koordinoi siis VAU.

– Vuonna 2015 Liiku terveemmäksi -teemavuoden katseet käännetään liikunnan olosuhteisiin. Jokaisella meistä pitää olla mahdollisuus päästä liikkumaan lähellä kotiaan, kertoo VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen.

Teemavuoden aikana järjestetään viisi paikallista Liiku terveemmäksi -päivää, joissa painopisteet ovat liikkumisen olosuhteissa, esteettömyydessä ja saavutettavuudessa. Päivien ohjelmaan kuuluu myös Sporttitori, jossa itse kukin pääsee kokeilemaan erilaisia liikunnan sovelluksia, pelejä, lajeja ja apuvälineitä.

VAU:n Liiku terveemmäksi -teemavuosi huipentuu Tampereella marraskuussa Apuväline-messujen yhteydessä järjestettävässä Liikuntamaassa.

Lue lisääwww.liikuterveemmaksi.fi

Liiku terveemmäksi -logo