Nuorelle siivet -kampanjalla lisää ammattilaisia nuorten siipiä kannattelemaan

undefined

Unelmista tulee totta, kun asiat loksahtavat kohdalleen ja tukiverkosto on kunnossa. Suomen Olympiakomitea ja Paralympiakomitea keräävät varoja Nuorelle siivet -kampanjan avulla, jotta nuorten urheilu-unelmilla olisi paremmat mahdollisuudet toteutua.

Suomen urheiluakatemioiden verkosto tarjoaa nuorelle urheilijalle mahdollisuuden yhdistää urheilu ja koulunkäynti niin, että hän voi saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen molemmissa. Onnistumisen taustalla on monen henkilön yhteistyö niin kotona, koulussa kuin urheiluseurassakin. Yksi keskeinen henkilö on valmentaja.

- On tärkeää, että nuorten valmentajat ovat osaavia ja ammattitaitoisia, sillä valmentajan rooli on merkittävä urheilun ilon ja innostuksen herättäjänä ja säilyttäjänä. Siksi valmennustoiminnan kehittäminen on urheiluakatemioissa jatkuva kehittämisen kohde, kertoo urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen Suomen Olympiakomiteasta. 

Suomen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean Nuorelle siivet -kampanjalla kerätään varoja nuorten koulupäivän aikaiseen valmennukseen.

- Haluamme kampanjalla herättää koko yhteiskunnassa keskustelua nuorten harrastamisen tukemisesta. Kaikenlainen nuorten tukeminen on tärkeää ja tämä kampanja on urheilun tapa. Urheiluakatemiatoiminnan avulla tuodaan nuorille lisää liikuntaa ja urheilua koulupäiviin, jolloin yhdenkään nuoren ei tarvitse luopua unelmiensa tavoittelusta, jatkaa Paananen. 

Kampanja Urheilugaalan pääteemana

Myös Suomen Urheilugaala on nuorten urheilijoiden asialla. Nuorelle siivet -kampanja näkyy valtakunnallisen Urheilugaalan pääteemana Helsingissä 16.1. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia nuorellesiivet.fi -verkkosivuston sekä tekstiviesti- ja puhelinlahjoituksen kautta.

Lahjoita 20e, Lähetä tekstiviesti SIIVET20 numeroon 16499

#nuorellesiivet 

Suomen Urheiluakatemiat on 19:n alueellisen urheiluakatemian verkosto, jota Olympiakomitea koordinoi. Valtakunnallisesti mukana on esimerkiksi 160 yläkoulua, noin 400 ammattivalmentajaa ja yhteensä 16 000 urheilijaa. Koko verkoston yhteinen tavoite on, että nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämän aloilla. Tavoitteena on tehdä nuoren urheilijan jokaisesta päivästä sellainen, että sen rakenne on tasapainoinen huomioiden harjoittelun ja koulunkäynnin, mutta myös muut elämän osa-alueet. Näin toiminta tukee myös nuorten elämänhallinnan taitojen kehittymistä.