Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun verkkokoulutus uudistuu

Kuvituskuva soveltavan liikunnan koulutustilaisuudesta.

Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun verkkokoulutus löytyy osoitteesta www.paralympia.fi/verkkokoulutus

Liikuntakeskus Pajulahden ja Suomen Paralympiakomitean viime vuonna menestyksekkäästi pilotoitu soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun verkkokoulutus on ollut vuoden vaihteessa huoltokatkolla. Uudistunut verkkokoulutus avataan maanantaina 3. helmikuuta, jonka jälkeen koulutus on maksutta ja vapaasti hyödynnettävissä niin yksittäisten opiskelijoiden, opiskelijaryhmien kuin esimerkiksi lajiliittojen ja oppilaitostenkin osaamisen kehittämisen tarpeisiin. 

Keskeisimmät uudistukset verkkokoulutuksessa koskevat koulutuksen eri tasoja ja niiden suorittamista. Verkkokoulutuksessa on mahdollista suorittaa perustason 1 lisäksi syventävät tasot 2 ja 3. Uudistuksen jälkeen jokaisen kurssia suorittavan tulee tehdä tason 1 kokonaisuus (15 tuntia), jonka jälkeen palautekyselyyn vastaamalla saa salasanan tasojen 2 ja 3 tehtäviin. 

Tason 1 tehtävät ovat jokaiselle aihepiiristä kiinnostuneelle avoimia perustason monivalintatehtäviä, joiden kaikki oppimateriaali löytyy verkosta. Tasojen 2 ja 3 tehtävät ovat suunnattu opiskelijoille, vapaaehtoisille ja ammattilaisille, jotka toimivat tai ovat aikeissa toimia soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun parissa esimerkiksi ohjaajan tai valmentajan roolissa. 

Uudistettu soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun verkkokoulutus on auki kevätlukukaudella 30.4. asti. Syyslukukaudella verkkokoulutus jälleen päivittyy ja on auki 1.9.-30.11. välisen ajan. Opiskelijoiden, jotka haluavat koulutussuorituksistaan merkinnän, tulee suorittaa valitsemansa tasot kokonaisuudessaan tähän määräaikaan mennessä.

Keskeisimmät uudistukset verkkokoulutuksessa

  • Kaikki suorittavat ensin tason 1 (15h)
  • Syventävät tasot 2 ja 3 on suunnattu soveltavan liikunnan/vammaisurheilun parissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille
  • Kevätkaudella kurssi on auki 3.2.–30.4.
  • Syyskaudella kurssi on auki 1.9.–30.11.