Suomelle maapaikka Tokion paralympialaisiin Katja Karjalaisen ratsastamana

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle EM-radalla Rotterdamissa 2019

Suomelle on vahvistunut yksi henkilökohtainen maapaikka ratsastuksesta Tokion paralympialaisiin elokuussa FEIn, Kansainvälisen ratsastajainliiton, ylläpitämän rankingin perusteella. Maapaikka on Suomen joukkueelle kahdeksas. Suomi on saavuttanut aiemmin yhdet maapaikat pyöräilystä, ampumaurheilusta ja jousiammunnasta sekä neljä maapaikkaa yleisurheilusta.

Suomen Ratsastajainliitto ehdottaa urheilijaa pararatsastuksen edustajaksi Suomen Paralympiakomitealle, joka tekee päätöksen valinnoista. Ratsastajainliiton periaatteena on ehdottaa edustajaksi ensisijaisesti sitä ratsastajaa, joka on saavuttanut henkilökohtaisen maapaikan Suomelle. Maapaikan Tokioon on Suomelle ratsastanut Katja Karjalainen, Lontoon paralympialaisten hopeamitalisti ja moninkertainen arvokilpailumenestyjä.

Joukkuepaikan Tokioon on saanut 14 maata: Iso-Britannia, Alankomaat, Saksa, Yhdysvallat, Italia, Ruotsi, Kanada, Singapore, Tanska, Belgia, Australia ja Itävalta. Isäntämaana myös Japani saa joukkuepaikan. Venäjällä on myös paikka, mutta osallistuminen odottaa vahvistamista. Joukkueessa voi olla mukana neljä ratsukkoa.

Henkilökohtaisen maapaikan on Suomen ohella saavuttanut Etelä-Afrikka, Uusi-Seelanti, Saudi-Arabia, Hongkong, Latvia ja Brasilia, Norja ja Meksiko.

Mikäli joku maa ei käytä kaikkia saamiaan paikkoja, ne tulevat uudelleen jakoon henkilökohtaisen rankingin kautta, joten Suomella voi olla mahdollisuus toiseenkin paikkaan.

Pararatsastuksessa kilpaillaan Tokiossa torstaista maanantaihin 27.–31. elokuuta.

Linkki FEIn maapaikkalistaus

Lähde: Suomen Ratsastajainliitto