Paralympiakomitea ja eXerium aloittavat yhteistyön

e-urheilun kilpailutapahtuma.

Suomen Paralympiakomitea ja terveysteknologiayritys eXerium ovat sopineet kehitysvammaisten Special Olympics -toimintaa tukevasta yhteistyöstä vuosille 2020 ja 2021.

eXerium on suomalainen yritys, jonka tuotteisiin kuuluu GameXR-pelituoli. Pelituoli on kehitetty erityisesti esteettömään e-urheiluun ja sen avulla kehitysvammaiset ja monet muut erityisryhmiin kuuluvat henkilöt voivat pelaamiseen yhteydessä kehittää keskivartalon lihaksia.

- eXerium toimii HealthHUB-verkoston yhteydessä ja GameXR-pelituolit on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kuntoutusalan toimijoiden kanssa motivoivaksi välineeksi fyysiseen kuntoutukseen. Toki se tarjoaa hauskan ja hyödyllisen tavan kenelle tahansa aktivoida keskivartaloa ja syviä tukilihaksia, alustaa eXeriumin toimitusjohtaja Ville Tenkanen.

Kehitysvammaisten päivätoimintakeskusten ja asumisyksiköiden sekä kuntoutusyritysten lisäksi tuoleja löytyy myös kouluista ja työpaikoilta.

eXerium oli mukana marraskuussa Tampereella Apuväline 2019 -messujen yhteydessä järjestettävässä Liikuntamaassa, jossa järjestettiin esteettömän e-urheilun, Special eSports -tapahtuman finaali.

- Hienoa saada innovatiivinen suomalaisyritys mukaan mahdollistamaan Special Olympics toimintaa, mikä toivottavasti kannustaa myös muita yrityksiä mukaan, iloitsee Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.

Suomalaisyritys haastaa muutkin yritykset mukaan tukemaan Special Olympics -toimintaa. Hyvän mahdollisuuden tähän tarjoaa sunnuntaina 7.6. järjestettävä Pirkan Pyöräily -tapahtuma, jossa eXeriumilla on oma joukkue mukana. Joukkueeseen ilmoittautuneet pääsevät mukaan keräämään euron jokaista kilometriä kohden Special Olympics Finland -toiminnan tueksi.

Ilmoittaudu Pirkan Pyöräily -joukkueeseen ja lue lisää aiheesta eXeriumin sivuilta