ExtremeRun liikuttaa möhömahoja ja tukee vammaisten lasten ja nuorten liikuntaa

Maalipalloilevia lapsia ja ExtremeRun-logo

ExtremeRun-juoksutapahtuma on jo vuosien ajan lahjoittanut osan tuotoistaan vammaisten lasten ja nuorten liikuntavälineiden hankintaan. Vuoden 2019 lahjoitusrahoilla hankittiin näkövammaisten joukkuepalloilulajin maalipallon pelivarusteita. Varusteiden avulla Suomen Paralympiakomitea pystyy järjestämään leirejä ja kokeilutapahtumia näkövammaisille lapsille ja nuorille. 

– Minulla ei ole sisaruksia, joten minulle urheilu ja seurajoukkueessa pelaaminen on aina ollut sosiaalisesti tärkeää. Kukaan lapsi ei saa jäädä leikeistä tai peleistä ulkopuolelle toimintarajoitteen takia. Meidän tavoitteemme on hankkia juuri laitteita ja välineitä, jotka mahdollistavat peleihin ja lajeihin osallistumisen, sanoo ExtremeRunin taustalla toimiva mediapersoona Jaajo Linnonmaa

– Meille on erityisen tärkeää saada tietää, mihin lahjoitusrahat on konkreettisesti käytetty. Kun ne menevät liikuntavälineiden hankintaan, tiedetään ainakin, ettei hyväntekeväisyyteen tarkoitettuja rahoja ole käytetty järjestön pomojen ykkösluokan lentolippuihin tai vastaavaan, toteaa ExtremeRunin operatiivista toimintaa johtava Mika Hirvinen.

ExtremeRun on Hirvisen ja Linnonmaan pyörittämä hyväntuulinen juoksutapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2010 alkaen. Radalla on erilaisia esteitä, kuten ylitettäviä autonromuja sekä vaahto- ja vesiesteitä. Nimestään huolimatta tapahtuma ei ole suunnattu vain äärimmäisille atleeteille, vaan hauskaa voi tulla pitämään esimerkiksi kaveri- tai työpaikkaporukan kanssa.

– ExtremeRunin ajatuksena on saada myös sellaiset vähän möhömahaiset sohvaperunat liikkeelle ja pitämään hauskaa. Se, että lahjoitamme osan tuotoista nimenomaan vammaisille lapsille ja nuorille, toimii hyvänä muistutuksena, että kaikille liikkuminen ei ole itsestäänselvyys, mutta nämä lapset ja nuoretkin silti haluavat harrastaa ja me kaikki voimme olla apuna sen mahdollistamisessa, Hirvinen toteaa.

Vuonna 2020 ExtremeRun oli tarkoitus järjestää seitsemällä paikkakunnalla, mutta koronaepidemian vuoksi ainakin 18.4. Tahkolla järjestettäväksi tarkoitettu tapahtuma jouduttiin perumaan. Muita tapahtumia on siirretty loppukesälle ja alkusyksyyn.

Lisätiedotwww.extremerun.fi