Jumpataan kotona ja luonnossa!

Kuvakaappaus Kuntokuu-videolta, jossa nainen jumppaa seisten mies pyörätuolissa istuen.

Monet asiat ovat nyt koronavirusepidemian takia kiellettyjen listalla ja oman kunnon ylläpitoon on keksittävä uusia ratkaisuja. Tähän on koottu erilaisia jumppavideoita, joista suurin osa soveltuu myös istuen tehtäviksi. Kunnat ovat esimerkiksi koonneet omille sivuilleen eri kohderyhmille sopivia liikuntavinkkejä. Ohessa myös yksi erinomainen englanninkielinen sivusto, josta löytyy eri vammaryhmille kohdennettuja treenivideoita.

Luontoliikunnan ei tarvitse rajoittua vain kävelyyn, vaan luonnossa voi myös jumpata ja käyttää luonnon omia muotoja ja materiaaleja hyväksi. Muistetaanhan luonnossa liikkumisen hyvä etiketti, joka on tehty Suomen Ladun toimesta.

Kuntokuu-jumppavideoissa näytetään jumppakuminauhan kanssa tehtäviä liikkeitä niin pystystä kuin pyörätuolista. Eri liikkeitä on yhteensä 27. Kuminauhan voi korvata joustavalla kankaalla.


Youtubesta löytyy jumppia ja treenejä esimerkiksi avainsanoilla: soveltava jumppa, tuolijumppa, kotijumppa, kevyt jumppa, wheelchair exercise, chair yoga, chair exercise, chair zumba.

Luonnossa

Voit vinkata lisää jumppaohjeita Paralympiakomitean verkostokoordinaattori Tiina Siivoselle. Yhteystiedot löytyvät alta.