#unelmienliikuntapäivä toteutuu 10.5. somessa

Unelmien liikuntapäivän banneri, jossa lukee Liikkeessä kotona!

Koronatilanne vaikuttaa perinteiseen Olympiakomitean koordinoimaan Unelmien liikuntapäivään ja se saa uuden muodon. Ihmiset eivät voi kokoontua liikkumaan yhdessä eivätkä järjestää tapahtumia aiempien vuosien tapaan. Unelmien liikuntapäivä toteutetaan sosiaalisen median kampanjana siten, että ihmisiä innostetaan jakamaan somessa, miten liikkuvat kotioloissa tai vastuullisesti ulkoillen.

Vuoden teema ”kaveri mukaan” toteutuu tänä vuonna siten, että ihmiset voivat kannustaa sosiaalisen median kautta kavereitaan liikkumaan. Myös samassa kotitaloudessa asuvat voivat liikkua yhdessä. Jaetaan liikuntahetkemme muille, jotta jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon, innostua muiden esimerkeistä ja kokeilla uusia liikkumisen muotoja virtuaalisesti. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, kunhan liikkuminen tapahtuu vastuullisesti viranomaisten asettamien linjausten mukaisesti.   

Liikuntatoimijat ja osallistujat voivat jakaa liikuntavinkkejä, kuvia, kotivideoita ja muita liikkumaan kannustavia sisältöjä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

Toukokuun 10. päivä on myös äitienpäivä – hieno mahdollisuus kannustaa äitikin liikkumaan! Jos 10.5. ei tunnu sopivalta päivältä, niin etkot voi pitää jo loppuviikosta tai jatkot maanantaina. Jaetaan vinkkejä ja videoita somessa jo ennen tapahtumapäivää ja haastetaan muita mukaan! 

Olympiakomitea arpoo palkintoja kaikkien oman liikkumisensa tai vinkkinsä #unelmienliikuntapäivä -tunnisteella jakaneiden kesken. Voit lähettää niitä nettilinkkeinä myös ulp(a)olympiakomitea.fi -sähköpostiin.

Unelmien liikuntapäivän etkot Yle Olohuoneessa torstaina 7.5.

Yle Olohuoneessa järjestetään torstaina 7.5. Unelmien liikuntailta. Illan aikana tutustutaan poikkeusajan liikuntamahdollisuuksiin ja eri urheilijat kertovat omista treeneistään. Mukana ohjelmassa ovat muun muassa Teemu Pukki, Jarkko Nieminen, Minna Kauppi ja Liisa Lilja. Yle Olohuoneen Unelmien liikuntailta näytetään TV2:ssa ja Yle Areenassa torstaina 7.5. klo 19.00–20.30. Lähetyksen juontaa Yle Urheilun Petra Manner. Lue lisää Unelmien liikuntaillasta.

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10. toukokuuta järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä. Unelmien liikuntapäivää on toteuttamassa suuri joukko eri toimijoita yhdessä. Kokonaisuutta koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Lisätietoja www.unelmienliikuntapaiva.fi.