WellO2 hengitysharjoituslaitteet paraurheilijoiden käyttöön

Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen Wello2 hengitysharjoituslaitteen kanssa

Suomen Paralympiakomitea ja WellO2 ovat sopineet yhteistyöstä vuoden 2021 loppuun saakka. Yrityksen valmistama laite on suomalainen kansainvälisesti patentoitu terveysinnovaatio, jonka vaikutukset perustuvat lämpimään höyryyn ja vastapainehengitykseen. WellO2 on suosittu urheilijoiden keskuudessa, koska se vahvistaa hengityslihaksia, lisää hengityskapasiteettia ja lämpimän höyryn ansiosta puhdistaa keuhkoja sekä vähentää hengitystieärsytystä.

-Paraurheilijoilla voi olla vamman tuomia muutoksia hengityksessä, joten laitteen käytöstä voi olla erityisen paljon hyötyä esimerkiksi korkean vamma-asteen urheilijoille. Myös joillekin elinsiirron saaneille urheilijoille hyöty voi olla merkittävä. Nyt laitetta pääsee testaamaan parikymmentä paraurheilijaa ja odotamme mielenkiinnolla palautetta ja tuloksia, Hapella Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Mattelmäki kommentoi.

Hengitysharjoituslaite on aktiivisessa käytössä esimerkiksi hiihtäjä Krista Pärmäkoskella. Parahiihtäjistä jo kilpauransa lopettanut Ilkka Tuomisto käytti laitetta ja nykyisistä parahiihtäjistä Inkki Inolalla laite on käytössä. Lisäksi pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen on päässyt kokeilemaan laitetta muutamaan otteeseen ja kokenut sen toimivaksi.

-Sain laitteesta apua erityisesti flunssasta toipumiseen. Se irrottaa tehokkaasti limaa ja aukaisee hengitysteitä. Sitä kautta flunssasta toipuminen nopeutui huomattavasti. Nyt on hienoa saada laite jatkuvaan käyttöön, Tokion paralympiapaikkaa tavoitteleva Tenhunen kertoo.  

WellO2 hengitysharjoituslaite on lähetetty toukokuun alussa 20 paraurheilijalla, joista valtaosa valmistautuu Tokion ensi vuoden paralympialaisiin.

-Arvostamme suuresti WellO2:n rohkeutta lähteä mukaan tukemaan paraurheilua tällaisena aikana. Lisäksi jotain yhteistyön vastaanotosta kertoo se, että parikymmentä Tokion ja Pekingin paralympialaisiin tähtäävää urheilijaa halusi heti myös laitteen itselleen testiin, taustoittaa Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.

Tutustu tuotteeseen ja tilaa tästä