Vammaisjärjestöt haastavat kaikki liikkeelle luontoon 6.6.2020

Iloinen perhe metsässä pitkospuilla. Edessä lapsi pyörätuolissa, rinnalla pari muuta lasta.

Useiden vammaisjärjestöjen yhteistyössä järjestämä apu- ja toimintavälineiden kokeilutapahtuma keräsi viime vuonna Salmen Ulkoilualueelle Vihtiin noin 300 kävijää. Tänä vuonna tapahtumaa ei pystytä järjestämään vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta tapahtuman järjestäjät haluavat haastaa kaikki liikkeelle luontoon omissa lähimaastoissaan! Ulkoilustaan voi jakaa kuvan Facebookin tapahtumasivulle.

Jokaisella on oikeus päästä liikkumaan luonnossa ja kokemaan luonnon ihmeellisyys! Jotta vammaiset lapset, nuoret ja aikuiset voivat nauttia luonnosta yhdenvertaisesti muiden kanssa, tarvitaan usein tukitoimia: liikunnan apu- ja toimintavälineitä, avustajia sekä ennen kaikkea oikeaa asennetta ja halua osallistumisen mahdollistamiseen.

Haastamme kaikki LIIKKEELLE LUONTOON, vaikka omaan lähimetsään! Tee metsäretki ja paista vaikka tikkupullaa laavulla tai popcornia Trangialla! Seuraa vammaisjärjestöjen yhteistä FB-tapahtumaa ”Liikkeelle luontoon” sekä hashtageja #liikkeelleluontoon ja #vammaisjärjestöthaastavat.

Metsähallituksen esteettömät metsäreitit löydät osoitteesta https://www.luontoon.fi/ (Retkikohteen ominaisuuksista valitaan Esteettömät kohteet). Esteettömiä reittejä voit tiedustella myös oman kunnan liikuntatoimesta.

Vammaisjärjestöjen yhteistyössä järjestämä tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 29.5.2021 Salmen ulkoilualueella Vihdissä. Merkitse päivä jo kalenteriin!

Malike:n ja SOLIA:n välineitä maksutta käyttöön

Tarvitsetko toimintavälineen mukaan retkelle? Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnalla on 23.6.2020 saakka voimassa poikkeusolokampanja, jonka aikana se ei peri välinevuokria toimintavälinevuokrauksista. Kampanjalla halutaan tukea vaikeasti vammaisten henkilöiden ulkoilua ja luonnossa liikkumista sekä toimintakyvyn ylläpitoa ajalla, jolloin Malike ei voi järjestää kursseja ja tapahtumia. Lisätietoa kampanjasta ja vuokrattavissa olevista toimintavälineistä löytyy osoitteesta: www.malike.fi -> Kokeile toimintavälineitä.

Lisäksi SOLIA:n Helsingin yksikkö tarjoaa luontoliikunnan apuvälineen (nokkapyörä, maastopyörätuoli, maastokäsipyörä tai nojapyörä) ensimmäisenä varaavalle henkilöille maksutta vuokralle ajalle 2.-9.6. Varaus tehdään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja varauksen yhteydessä pitää mainita haasteen hashtag #liikkeelleluontoon tai #vammaisjärjestöthaastavat.

LIIKKEELLE LUONTOON -haasteen sinulle heittävät yhteistyössä:

Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta, Suomen CP-liitto ry, Suomen Paralympiakomitea, Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry, Leijonaemot ry:n Perhe edellä puuhun -hanke, Minua Kuullaan -hanke, Uudenmaan epilepsiayhdistys ry, Soveltava Liikunta SoveLi ry, Espoon Kehitysvammatuki ry, Kehitysvammatuki 57 ry & Pohjoinen pirtti ja Nuuksion pohjoinen portti.

Lisätietoja: Suunnittelija Soile Honkala, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 050 313 9848.

Linkki toimintavälineistä kertovaan videoon

Liikkeelle luontoon -tapahtuma facebookissa