Borenius tärkeänä apuna Suomen Paralympiakomitean yhdistymisessä

Boreniuksen ja uuden Paralympiakomitean henkilöstöä kiitosillallisella

Suomen Paralympiakomitean monivuotinen pääyhteistyökumppani Borenius Asianajotoimisto toi yhdistymisprosessissa oman osaamisensa vammaisurheilun käyttöön hyvin konkreettisella tavalla.

Borenius avusti Paralympiakomiteaa ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:tä yhdistysten sulautuessa yhdeksi organisaatioksi 1.1.2020 alkaen. Asianajotoimiston näkökulmasta tätä ennen ehti tapahtua paljon.

Ajatus yhdistymisestä heräsi vuonna 2017, mutta itse prosessi alkoi vasta alkuvuodesta 2019. Molemmat yhdistykset tekivät alustavat päätöksensä yhdistymisestä toukokuussa 2019 ja lopulliset päätökset saatiin aikaan marraskuussa 2019.

- Koska yhdistyslaki ei sisällä sulautumiseen liittyviä säännöksiä kuten muut yhteisöjä sääntelevät lait, esimerkiksi osakeyhtiö- tai osuuskuntalaki, neuvonantomme perustui siviilioikeuteen. Avustimme yhdistyksiä muun muassa sulautumissopimusten laatimisessa sekä keskeisissä yhdistyksiin liittyvissä päätöksissä, Boreniuksen General Counsel Niko Jakobsson selventää.

Osapuolet hyväksyivät sulautumissopimusluonnoksen ja Suomen Paralympiakomitea aloitti uutena yhdistyksenä 1.1.2020. Monivuotinen yhteistyö jatkuu ja Borenius Asianajotoimisto on jo nyt sopinut Paralympiakomitean virallisena neuvonantajana toimimisesta paralympiavuoteen 2024 asti.

Borenius auttaa Suomen Paralympiakomiteaa ja paraurheilijoita laki- ja sopimusasioissa, lisäksi yritys on auttanut kehittämään paraurheilun luokittelujärjestelmää sekä urheilijoiden yhdenvertaista kohtelua eri tilanteissa.

Kuvassa Boreniuksen ja uuden Paralympiakomitean henkilöstöä helmikuun kiitosillallisella