Paralympiakomitea valmistautuu avaamaan toimintaansa elokuussa

Kolme urheilijaa ringissä kädet päällekkäin

Paralympiakomitea valmistautuu aloittamaan elokuusta alkaen leiritoiminnan sekä järjestämään kilpailuja ja muita tapahtumia, mikäli koronavirustilanne pysyy rauhallisena eikä viranomaisilta tule muita ohjeistuksia. Näillä näkymin ensimmäiset kilpailut, joita Paralympiakomitea on järjestämässä, ovat parayleisurheilun SM-kilpailut 29.–30.8. Turussa.

Syksyn Special Olympics -lajileirien ilmoittautuminen on avattu. Uinnin, tenniksen, melonnan ja yleisurheilun Special Olympics -leiri on ohjelmassa 14.-16.8. Liikuntakeskus Pajulahdessa ja isompi, kahdeksan lajin leiri samassa paikassa 2.-4.10. Ilmoittautumislomakkeet Special Olympics -lajileireille löytyvät täältä.

Paralympiakomitean linjaus heinäkuun loppuun saakka on, että se ei järjestä leiri- tai kilpailutapahtumia eikä lähetä joukkueita mahdollisiin kansainvälisiin kilpailu- tai harjoittelutapahtumiin. Paralympiakomitea on laatinut poikkeusajan lajiharjoitteluun ohjeistuksen, jota noudatetaan toistaiseksi.

Kaikkein olennaisinta on, että harjoituksiin, leireihin, kilpailuihin tai muihin tilaisuuksiin ei osallistuta, mikäli on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita.

- On hienoa, miten Suomessa noudatettiin viranomaisten määräyksiä ja pääsemme palaamaan hiljalleen harjoittelun ja kisojen pariin. Kipeänä ei ole ennenkään saanut harjoitella, mutta nyt tähän pitää kiinnittää erityisestä huomiota. Pidetään huoli ohjeista, mutta treenataan täysillä, Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen kannustaa.

Linkki ohjeistukseen lajiharjoittelun järjestämisestä poikkeustilan aikana