European Para Youth Games kilpaillaan Suomessa vuonna 2022

Pyörätuolikoripallon kaksinkamppailu Pajulahdessa 2019

Suomi on saanut isännöitäväkseen toistamiseen European Para Youth Games -kilpailut. Tapahtuma järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 27.6.-4.7.2022.

Monilajisessa nuorten paraurheilijoiden kilpailutapahtumassa kilpaillaan yhdeksässä eri lajissa: yleisurheilussa, uinnissa, bocciassa, pöytätenniksessä, maalipallossa, pyörätuolikoripallossa, judossa, istumalentopallossa ja sokkopingiksessä. Edellisen kerran Suomi isännöi vastaavaa kilpailua tasan vuosi sitten Pajulahdessa.

Lajeista uinti järjestetään Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä ja muut lajit Liikuntakeskus Pajulahden tiloissa. Istumalentopallo on vuonna 2022 uutena lajina kilpailuohjelmassa. Vuoden 2019 kilpailutapahtumaan osallistui 600 urheilijaa, valmentajaa ja huoltajaa 27 Euroopan maasta. Vuoden 2022 kilpailuihin odotetaan suurempaa osallistujajoukkoa.

Liikuntakeskus Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski odottaa vuoden 2022 EPYG-kilpailuista laadukasta tapahtumaa.

-Se, että saamme EPYG-kisat Suomeen myös vuonna 2022 on Euroopan paraperheeltä paras mahdollinen palaute Suomelle vuoden 2019 kisoista. Paljon sellaista oppia jäi haaviin, jota voimme soveltaa seuraavia kisoja rakentaessa. Nyt meillä on pari vuotta aikaa rakentaa yhdessä tapahtuma, joka tulee palvelemaan niin nuoria urheilijoita kuin paraliikettä laajemminkin, Kuorikoski toteaa.

Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntusesta on tärkeää, että nuoret paraurheilijat saavat kokea kotimaassaan kovatasoisen kilpailutapahtuman.

-Tämä on syksyyn 2021 siirtyneiden Tokion paralympialaisten jälkeen nuorille urheilijoille hieno tilaisuus päästä kisaamaan kovatasoisessa kansainvälisessä kilpailussa. Hienoa on samalla päästä jatkamaan sitä hyvää työtä, mitä Pajulahdessa on kansainvälisissä kisoissa tehty jo aiemmin, Juntunen iloitsee.