Yli 700 henkilöä on hyödyntänyt soveltavan liikunnan verkkokoulutusta

Istumalentopallon pelaamista jumppasalissa
Liikuntakeskus Pajulahden ja Suomen Paralympiakomitean vuonna 2019 julkaistuun soveltavan liikunnan verkkokoulutukseen on kirjautunut jo reilut 700 henkilöä. Verkkokoulutus avautuu jälleen päivitystauon jälkeen viikolla 38 tiedonhaluisten hyödynnettäväksi. Alustan suosio on yllättänyt Paralympiakomitean koulutuskoordinaattori Piia Korven.

- Vallitsevista poikkeusoloistakin johtuen kiinnostus verkossa suoritettavia opintoja kohtaan on nyt selkeästi nousussa, ja toteuttamamme koulutus tarjoaa notkeita osaamisen kehittämisen paikkoja kaikille soveltavasta liikunnasta ja vammaisurheilusta kiinnostuneille, toteaa Paralympiakomiteassa koulutuksesta vastaava Piia Korpi.

Verkkokoulutus on kesän jälkeen lyhyellä päivitystauolla, jonka aikana tehtäviin ja materiaaleihin tehdään tarvittavia muutoksia. Koulutuksen päivitystyön yhteydessä sisältöjä muokataan entistä monipuolisemmiksi muun muassa videomateriaalia hyödyntäen.

-Kevään koulutuksesta kerätty palaute on ollut pääasiassa erittäin positiivista ja koulutus on selvästi ollut antoisa ja pidetty. Saimme myös hyödyllisiä näkökulmia sisältöjen kehittämiseen vielä täsmällisemmin eritaustaisia opiskelijoita palvelevaan suuntaan. Tavoitteenamme on helposti lähestyttävänä, innostava ja mahdollisimman laajasti eri kohderyhmien osaamistarpeisiin vastaava koulutuskokonaisuus, Korpi jatkaa.

Verkkokoulutuksesta hyötyvät myös oppilaitokset ja lajiliitot

Soveltavan liikunnan verkkokoulutus on otettu innolla vastaan niin oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneiden opiskelijoiden, ammattilaisten kuin myös erilaisissa vapaaehtoisrooleissa liikunnan ja urheilun parissa toimivien keskuudessa. Verkkokoulutusta voivat vapaasti hyödyntää paitsi yksittäiset oppijat, myös oppilaitokset, lajiliitot, seurat ja muut tahot, joilla on tarvetta sisällyttää teemaan liittyviä sisältöjä omaan koulutustarjontaansa.

-Soveltavan liikunnan verkkokoulutus on helppokäyttöinen, valmis paketti, jota pystytään sujuvasti myös muokkaamaan kunkin tahon tarpeisiin sopivaksi. Esimerkiksi lajiliitoille on tässä tarjolla helposti käyttöön otettava, enenevässä määrin toivottu ja tarpeellinen lisä omaan koulutusvalikoimaan, Korpi kannustaa.

Uudistettu soveltavan liikunnan verkkokoulutus aukeaa viikon 38 alussa ja on syyslukukaudella auki marraskuun loppuun. Tämän aikaraamin puitteissa opiskelijat voivat kirjautua kurssille ja suorittaa tehtäviä valitsemaansa tahtiin. Koulutuksen hyödyntämisestä oppilaitoksessa, lajiliitossa tai muussa organisaatiossa kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kurssin vastaaviin kouluttajiin tarkempien ohjeiden saamiseksi.

Lisää tietoa soveltavan liikunnan verkkokoulutuksesta löytyy sivustolta www.soveltavanliikunnanverkkokoulutus.fi.