Ehdollepanotoimikunta valmisteli esityksen Paralympiakomitean uudesta hallituksesta

Teksti Suomen Paralympiakomitea ja logo valkoisella sinisellä pohjalla

Ehdollepanotoimikunta on saanut valmiiksi esityksen Paralympiakomitean uudesta hallituksesta, joka valitaan syyskokouksessa 21. marraskuuta. Tammikuussa toimintansa aloittaneen Paralympiakomitean hallitus on toiminut vanhan Paralympiakomitean ja VAU ry:n yhdistelmähallituksena.

Ehdollepanotoimikunnan tehtävänä oli huolehtia, että jäsenehdokkaita on riittävästi ja molemmat sukupuolet ovat edustettuina. Lisäksi ehdotuksessa huomioidaan, että hallituksessa on riittävästi strategista-, taloudellista-, yhteiskunnallista-, liikuntakulttuuri-, vammaisurheilu- ja järjestöosaamista.

Toimikunta sai määräaikaan 2.10.2020 mennessä yhteensä kolme ehdokasta puheenjohtajaksi, kuusi ehdokasta varapuheenjohtajaksi sekä 20 ehdokasta hallituksen jäseniksi. Osa ehdokkaista oli ehdolla useampaan tehtävään. Urheilijavaliokunnan esitys hallituksen jäseneksi on käsipyöräilijä Jani Peltopuro. Ehdollepanotoimikunta tukee urheilijavaliokunnan esitystä.

Syyskokous järjestetään Superlauantain yhteydessä Vantaalla la 21.11. klo 12.00. Syyskokousta ennen järjestetään Paralympiakomitean tulevaisuutta käsittelevä seminaari kello 9.00-11.00. Syyskokouksen ohjelma ja lisätiedot.

Ehdollepanotoimikunnan esitys Paralympiakomitean hallituksesta 2021-2024:

  • Sari Rautio, pj
  • Päivi Tolppanen, vpj (kausi 2 vuotta)
  • Pia Julin
  • Paavo Koskenkorva (kausi 2 vuotta)
  • Kimmo Oila (kausi 2 vuotta)
  • Jani Peltopuro
  • Riikka Pyykkö

Henkilöt on tarkemmin esitelty alta löytyvässä word-dokumentissa.

Kevätkokouksessa valittuun ehdollepanotoimikuntaan kuuluvat Harri Lammi, Markku Möttönen, Pekka Hätinen, Leena Jokipakka ja Sirpa Korkatti.