Saga Hänniselle kultaa kansainvälisistä rytmisen voimistelun Special Olympics -onlinekilpailuista

Saga Hänninen.

Espoolainen Saga Hänninen osallistui kutsuttuna meksikolaisen voimisteluseuran Club Heymon järjestämiin kansainvälisiin rytmisen voimistelun onlinekilpailuihin, joissa oli mukana myös sarja Special Olympics -voimistelijoille. Saga osallistui kilpailuihin nauhalla ja keiloilla.

Special Olympics -sarjoissa oli osallistujia viidestä eri maasta (Suomi, USA, Slovakia, Meksiko ja Bolivia), kaikkiaan 14 kilpailijaa. Kilpailu toteutettiin etukäteen nauhoitetuilla suorituksilla, jotka tuomarit arvioivat. Sagan suorituspisteet kilpailussa olivat samaa tasoa kuin aiemmin kotimaan kisoissa.

Korona muutti keväällä Sagan harjoittelua ja samalla toi treeneihin uudenlaista toimintaa. Saga on ollut mukana toukokuusta asti joka lauantai Zoomin kautta pidetyissä treeneissä, joissa on ollut joka kerta noin sata rytmisen voimistelun Special Olympics -voimistelijaa ainakin 14 eri maasta.

Harjoituksia on ollut vetämässä ammattilaisia ympäri maailmaa. Vetäjinä on ollut mm. olympiamitalisteja Kreikasta, USA:n telinevoimistelun maajoukkueen fysiikkavalmentaja ja entinen maajoukkuevoimistelija, huippuvoimistelija Venäjältä ja muita lajin huippuja niin Brasiliasta, Slovakiasta kuin Meksikostakin.

Myös Saga on päässyt vetämään joitain treenien osia. Tätä kautta avautui myös mahdollisuus osallistua meksikolaisten järjestämiin kisoihin.

Teksti: Mika Hänninen