Paraurheilu saa oman Kunniagallerian

Kultainen Kunniagallerian logo mustalla taustalla.
Paraurheilun Kunniagalleria on kunnianosoitus menestyneille vammaisurheilijoille tai muulla tavoin vammaisurheilua edistäneille henkilöille. Suomen Paralympiakomitea julkistaa ensimmäiset Paraurheilun Kunniagallerian jäsenet kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2020.

– Haluamme Kunniagallerian avulla tuoda esille ja kiittää urheilijoita ja vaikuttajia, jotka ovat tehneet merkittävää työtä suomalaisen paraurheilun eteen. On ollut hienoa käydä keskusteluja nyt valittavien urheilijoiden kanssa ja huomata, kuinka merkittävä tämä huomionosoitus on myös heille. Nyt on oikea aika Paraurheilun Kunniagallerian perustamiselle, Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen kertoo.

Valinnat pohjusti Paralympiakomitean hallitukselle valintatoimikunta, johon kuuluvat Tuija Helander, Antti Latikka, Vesa Tikander, Pertti Pousi ja Hannele Pöysti.

Valinnan perusteena on henkilön menestys paralympialaisissa tai arvokilpailuissa tai toimiminen oman lajinsa uranuurtajana. Henkilö voi olla ansioitunut myös valmentajana, tuomarina, luokittelijana tai muuna toimihenkilönä. Valinnassa huomioidaan henkilön osallistuminen liikunnan ja urheilun kehittämiseen ja arvostuksen nostamiseen.

Uudet valinnat kunniagalleriaan tehdään joka toinen vuosi joulukuussa alkaen vuonna 2020.

Suomen Urheilun Hall of Famen jäseneksi on valittu toistaiseksi yksi paraurheilija: hiihtäjä Tanja Kari. Kansainvälisen Paralympiakomitean Hall of Famen jäseneksi on valittu Karin lisäksi hiihtäjä Jouko Grip.