Lajipäivien webinaari keräsi lähes 60 lajitoimijaa yhteen

Kelkkajääkiekkojoukkue kerääntynyt kuuntelemaan valmentaja Härkälää.

Paralympiakomitean lajipäivät järjestettiin pandemiatilanteen vuoksi webinaarina 20.–21.11. Päivien aikana käsiteltiin vastuullinen valmentaja -teemaa laajasti eri näkökulmista. Aiheeseen webinaariväen johdatti Olympiakomitean Katja Kyckling esittelemällä ensi vuonna kaikille valmentajille tulevaa koulutuskokonaisuutta.

Ohjelma oli suunnattu Paralympiakomitean lajiliittovastuulajien valmentajille ja jaostoille, elinsiirron saaneiden ohjausryhmälle, paralajien valmentajille, Special Olympics -valmentajille sekä Avoimet Ovet -hankkeen toimijoille.

Pienryhmätyöskentelyt, käytännön demo, valmentajien kanssakäyminen ja ajatustenvaihdot olivat webinaarin suurinta antia.

– Olet uuden äärellä koko ajan, tämä on oppimisen projekti eikä valmentaja ole koskaan valmis, parajääkiekon päävalmentaja Jari Härkälä tiivisti ajatuksiaan lajipäivien jälkeen.

Lajien toimintaympäristöt ja valmennuksen rooli ovat eri lajeissa hyvin erilaisia niin webinaari antoi eväitä omaan toimintaan.

– Hyvä kokonaisuus ja paljon asioita, joista on varmasti hyötyä jatkossa, mainitsi webinaaripalautteeseen sokkopingiksen valmentaja Konsta Kuorikoski.

Lajipäivien ohjelma

PE 20.11.

12.00 Avaus: Uusi Suomen Paralympiakomitea
12.15 Vastuullinen valmentaja, Katja Kyckling, Suomen Olympiakomitea
13.45 Suomen Valmentajat ry – Vammaisurheilun valmentajakerho
14.30 Avoimet ovet -hanke, Nina Peltonen, Paralympiakomitea
15.15 Urheilijan luokittelu: Mitä valmentajan on hyvä tietää?, Kati Kauhanen, Paralympiakomitea
16.00 Webinaari päättyy

LA 21.11

10.00 Nuorten Pararyhmän esittely / Para Talent Day, Katja Saarinen, Paralympiakomitea
10.30 Valmennusdemo
11.30 Tauko
12.00–13.00 Lajikohtaiset keskustelut
12.00–14.00 Special Olympics -valmentajien keskustelu