JYSK-stipendit kolmelle nuorelle paraurheilijalle

JYSK-stipendien saajat 2020

Osana JYSKin ja Suomen Paralympiakomitean Tokion 2020 paralympialaisiin tähtäävää yhteistyötä JYSK jakaa joulukuussa lahjakkaille, unelmiaan tavoitteleville nuorille JYSK-stipendit. Tänä vuonna 1000 euron arvoiset stipendit saavat yleisurheilijat Vilma Berg ja Eetu Kuisma sekä uimari Ville Nieminen

Kaikki kolme urheilijaa toteuttavat menestyksekkäästi urheilijan kaksoisuraa yhdistämällä urheilun ja opiskelun tai urheilun ja muun työn. Palo menestyä urheilussa näkyy positiivisena asenteena sekä urheilun ehdoilla tehdyistä elämänvalinnoista.

Ville Nieminen on tehnyt tänä vuonna isoja urheilullisia valintoja; seuran vaihto Hyvinkäältä Helsingin Uimareihin ja toisen asteen opintojen aloittaminen Mäkelänrinteen Urheilulukiossa. Kaikkien muutosten keskellä Nieminen teki hurjat ennätysparannukset pitkällä radalla muun muassa 100, 200 ja 400 metrillä vapaauinnissa.

Eetu Kuisma mahdollistaa kilpaurheilun yhdistämällä siihen työnteon Turun erityisammattioppilaitos Spesiassa. Omalla esimerkillään Kuisma on kannustanut uusia urheilijoita kilpaurheilijanpolulle ja on hieno esikuva seurassaan Turunseudun Kenttäurheilijoissa. Tältä vuodelta hänellä on uudet T37 -luokan Suomen ennätykset 100 ja 200 metriltä.

Haastavasta kaudesta huolimatta Vilma Berg on jatkanut päämäärätietoista työtä niin opintojen edistämisessä erityisammattiopilaitos Livessä kuin urheilu-urallakin. Monipuolisen urheilijan kisakauden saldoista löytyy muun muassa T38-luokan uudet Suomen ennätykset 200 metriltä ja pituudesta.

Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppani JYSK on jakanut vuodesta 2015 asti stipendejä Nuorten paralympiaryhmän urheilijoille. Jakoperusteissa otetaan huomioon urheilijoiden kokonaisvaltainen kehittyminen ja tuloksen tekeminen, niin urheilussa kuin urheilukenttien ulkopuolellakin. JYSK stipendin tavoitteena on tukea nuorten paraurheilijoiden kaksoisuran rakentamista.

- Meille on erittäin tärkeää olla tukemassa nuoria urheilijoita ja JYSK–stipendit ovat osa aktiivista yhteistyötämme Suomen Paralympiakomitean kanssa. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana seuraamassa Eetun, Villen ja Vilman matkaa huipulle, kertoo Tuomas Piirtola, JYSK Suomi Country Manager.

Osana JYSK Suomen ja Suomen Paralympiakomitean välistä yhteistyötä seuraavana on vuorossa keväällä kaikissa Suomen myymälöissä järjestettävä myyntikampanja. Tämän vuoden syyskuussa järjestetyn, edellisen myyntikampanjan tuotot takaavat paralympiajoukkueelle päivärahat Tokion kisojen ajalta ja ensimmäistä kertaa Paralympiakomitea voi taata urheilijoille puolipäivärahat.