Pajulahti Games peruuntuu – parayleisurheilun SM-hallikisat siirtyvät maaliskuulle

60 metrin juoksukilpailu Pajulahti Gamesin yhteydessä tammikuussa 2020.

Vuoden 2021 Pajulahti Games peruuntuu. Vuosittainen kansainvälinen paraurheilun kilpailutapahtuma oli määrä järjestää Liikuntakeskus Pajulahdessa 22.–24. tammikuuta, mutta vallitsevasta koronaviruspandemiasta johtuen tapahtuma jää kokonaan välistä.

Jo aiemmin Pajulahti Games oli päätetty järjestää pelkästään kotimaisin voimin, mutta joulukuun alussa tapahtumaa koordinoiva Suomen Paralympiakomitea tuli siihen tulokseen, että edes pienimuotoisen kilpailutapahtuman järjestäminen ei ole järkevää.

Kotimaisessa versiossa Pajulahti Gamesista oli määrä olla lajiohjelmassa sokkopingiksen SM-turnaus, paravoimanoston SM-kilpailut, parayleisurheilun SM-hallikilpailut, erityisjalkapalloturnaus, sovelletun judon turnaus, sovelletun taekwondon liikesarjakilpailu sekä talvilajien Special Olympics National Games sisältäen alppihiihdon, maastohiihdon ja lumikenkäilyn. Parayleisurheilun SM-hallikilpailut tullaan järjestämään Pajulahdessa, mutta ajankohta siirtyy sunnuntaille 7. maaliskuuta.

Pajulahti Gamesia on järjestetty vuosikymmenen ajan, vuodesta 2011 lähtien. Perusohjelmassa lajeina ovat olleet maalipallo, istumalentopallo, sokkopingis, judo, voimanosto ja yleisurheilu. Ennen koronapandemian puhkeamista, tammikuussa 2020 Pajulahti Gamesissa tehtiin osallistujaennätys. Kun mukaan laskettiin urheilijat, valmentajat, muut joukkueiden jäsenet ja tuomarit, osallistujia oli 558 kaikkiaan 21 eri maasta.

Pajulahti Games järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2022.