Jukka Parviainen esitelmöi esteettömyydestä liikuntapaikkarakentamisen ammattilaisille

Jukka Parviainen

VAU:n apuvälineneuvoja ja esteettömyysasiantuntija Jukka Parviainen esitelmöi esteettömyydestä tiistaina 30. syyskuuta Suomen Liikunnan Ammattilaisten järjestämässä olosuhdeseminaarissa Helsingin Messukeskuksessa. Tällä viikolla Messukeskuksessa järjestetään liikuntapaikkarakentamisen Arena-messut.

Seminaarin reilun 60 henkilön yleisö oli erinomainen kohderyhmä Parviaisen viestille esteettömästä liikuntapaikkarakentamisesta. Seminaarin osallistujiin kuului mm. liikuntapaikkarakentamisen ammattilaisia sekä liikuntapaikkojen hoitajia.

Parviaisen esitelmä otsikolla ”Miten toteutetaan esteetöntä rakentamista” herätti kiinnostusta yleisössä ja poiki jatkoyhteydenottoja. Esteettömyysasiat ovat nousemassa yhä merkittävämpään rooliin uusien liikuntapaikkojen rakentamisessa ja vanhojen liikuntatilojen peruskorjauksessa.

– Painotin sitä, että esteettömyys ei ole pelkästään eri vammaisryhmiä hyödyttävä asia, vaan helpottaa kaikkien muidenkin toimintaa liikuntapaikoissa. Esimerkiksi ikäihmisten liikuntaryhmien määrä on jatkuvassa kasvussa, Parviainen sanoi.

Jukka Parviainen on yksi VAU:n kouluttamista liikuntapaikkojen esteettömyyskartoittajista. Liikuntapaikkojen esteettömyyskartoituksia voi tilata VAU:sta.

Lue lisää esteettömyyskartoituksista