Special Olympics -talvimaailmankisasivut ja urheilijavalintakriteerit julkaistu

Salibandy, maastohiihto, alppihiihto, lumilautailu, lumikenkäily ja taitoluistelu ovat Special Olympics -talvimaailmankisojen suomalaislajit

Special Olympics -talvimaailmankisat järjestetään 22.–28. tammikuuta 2022 Venäjällä, Tatarstanin tasavallassa sijaitsevassa Kazanin kaupungissa. Lajeina talvimaailmankisoissa ovat lumikenkäily, lumilautailu, alppihiihto, maastohiihto, taitoluistelu, pikaluistelu ja salibandy.

Special Olympics Finlandille on myönnetty kisoihin kiintiöpaikat 36 urheilijalle ja 10 valmentajalle. Suomalaisurheilijoita tulee olemaan mukana kaikissa kisalajeissa pikaluistelua lukuun ottamatta.

Suomen joukkue nimetään kesäkuussa 2021. Special Olympics Finland on uusinut urheilijoiden valintakriteerit maailmankisoihin. Uusitut maailmankisavalintakriteerit löytyvät täältä. Lisäksi jokaiselle lajille on omat valintakriteerinsä. Lajikohtaiset valintakriteerit löytyvät Special Olympics Finlandin uusilta Kazan-kisasivulta.

Kisajoukkue kokoontuu ennen tammikuista kisareissuaan kahdesti valmistautumisleirille: 14.–15.8.2021 Liikuntakeskus Pajulahteen ja 11.–12.12.2021 Jyväskylään. Kohti Kazania joukkue lähtee 18. tammikuuta 2022 ja ennen kisojen alkua ohjelmassa on isäntäkaupunkivierailu.

Special Olympics -talvimaailmankisoja on järjestetty neljän vuoden välein vuodesta 1993 lähtien, nyt tosin väli edellisiin talvimaailmankisoihin venyi poikkeuksellisesti viiteen vuoteen, kun kisat siirtyivät vuoteen 2022. Kazanin kisat ovat järjestyksessään kahdeksannet talvimaailmankisat. Suomi on ollut mukana kaikissa talvimaailmankisoissa vuoden 2001 Alaskan kisoja lukuun ottamatta.

Lisätiedot talvimaailmankisoista